BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

ODLUKA O ŽUTOJ MAJICI Iz Dervente start posljednje etape!

Odlučujuća peta etapa trke “Beograd – Banjaluka” biće vožena od Dervente do Banjaluke, a gradu na Ukrini ovo je 11. put da je dio trase najkvalitetnije rke u regionu.

Gradonačelnik Milorad Simić i direktor trke Vladimir Kuvalja danas su potpisali ugovor o saradnji, a tom prilikom prvi čovjek najmlađeg grada u Srpskoj dobio je na pokolon potpisanu žutu majicu. Trka počinje 13. aprila timskim hronometrom u Beogradu, 14. aprila vozi se etapa od Obrenovca do Bijeljine, treći dan je rezervisan za etapu od Bijeljine do Vlasenice, a nakon toga karavan se seli u Doboj odakle će se voziti do Prijedora. Veliko finale i odluka o ukupnom pobjedniku pašće 17. aprila na posljednjoj etapi. Biciklisti će od Dervente preko Srpca, Gradiške i Laktaša do cilja u Banjaluci morati da savladaju 155 kilometara.

– Moram da priznam da mi je malo žao što nismo odmah na početku bili saradnici u jednom ovakvom događaju, ali vjerovatno nismo odmah shvatili ozbiljnost ovog posla i ove manifestacije. Popravili smo se i drago mi je da je u najvećem broju izdanja trke učestvovala Derventa – rekao je Simić.

Kuvalja je naglasio da je Derventa grad koji je poznat po podršci i privrednicima i sportistima, te da je zahvalan što su gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Simićem stale uz jedan od najvećih sportskih događaja u Srbiji i Republici Srpskoj.

– Velika mi je čast što će iz Dervente startovati posljednja i vjerovatno najinteresantnija etapa koja će odlučiti pobjednika. Želim da kažem da će dobar dio ljudi iz karavana koji broji više od 450 osoba dvije noći spavati u Derventi, te da će i hotelijeri u ovom gradu osjetiti benefite ovog događaja – rekao je Kuvalja.

Tehnički direktor Saša Gajičić naglasio je da će prije starta koji je zakazan na Trgu Oslobođenja 17. aprila u podne biti održane trke za djecu.

– To je prilika da naše najmlađe animiramo da se počnu baviti ovim izuzetno zdravim sportom. Kada su u pitanju učesnici, sa ponosom mogu da kažem da ove godine imamo bicikliste sa pet kontinenata, a na startu će se pojaviti maksimalnih 175 biciklista iz 25 timova, mežu kojima su i reprezentacije BiH i Srbije – rekao je Gajičić.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Dervente Biljana Teofilović istakla je da će hoteli biti puni i da je to nešto što se ne dešava često, pa je trka i sa tog aspekta trka od velikog značaja za Derventu.

– Dvije večeri ćemo ugostiti ekipe i kapaciteti će ta dva dana biti u potpunosti popunjeni, što se rijetko kada dešava u našim hotelima i motelima – rekla je Teofilovićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: cartel oil co disposable
  2. Povratni ping: djgrup
Back to top button