ODBOJKA

Inova “lansirala” Borac u Premijer ligu BiH, crveno-plave to potvrdile na terenu!

Odbojkašice Borca izborile su plasman u Premijer ligu BiH i prije početka svoje pretposljednje prvenstvene utakmice, tačnije meča 21. kola Prve lige Republike Srpske protiv Veleža iz Nevesinja. Naime, pošto je Inova izašla sa terena u Istočnom Sarajevu, taj meč će po svemu sudeći biti registrovan službenim rezultatom u korist domaćih, tako da je Borac novi premijerligaš.

To je crveno-plavima dali dodatni impuls da u derbiju u banjalučkoj dvorani Centar odigraju dobar meč protiv Veleža i slave 3:1.

Prvi set domaće igračice dobile su rezultatom 25:22. Počele su sjajno na krilima vijesti iz Istočnog Sarajeva, gošće su se dva puta vratile, ali mirne i opuštene ruke izabranica Aleksandra Dakića bile su prevaga u finišu seta.

U drugom setu velika borba od prvog do poslednjeg poena. Više nerava imale su gošće koje su iskoristile drugu set loptu za 25:23 i izjednačenje na 1:1 u setovima.

Izgubljeni set razbudio je igračice novog premijerligaša, pa su i sjajnom ritmu odigrale treći set i dobile ga 25:16. Osvajanjem tog seta Borac je i zvanično u Premijer ligi BiH bez obzira na ishod odluke o duelu u Istočnom Sarajevu.

Treći set su domaće otvorile fenomenalno vođstvom od 8:0. To je kasnije i bila odskočna daska za konačnih 25:23.

U posljednjem kolu Borac u gradskom derbiju gostuje Inovi. Biće to prilika da se crveno-plave revanširaju “Inovatorkama” za poraz u prvom dijelu sezone.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: uniccshop
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button