BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

TRKA KOJA SPAJA Sve spremno za 16. izdanje “Beograd – Banjaluka”

Najkvalitetetnija biciklistička trka u region “Beograd – Banjaluka” počinje sutra u 18 časova timskim hronometrom ispred Palate Srbija na Novom Beogradu, a na startu će se pojaviti 23 ekipe sa četiri kontinenta.

Porueno je ovo na konferenciji za medije koja je danas održana u Beogradu. Trka će u svom 16. izdanju po prvi put imati pet etapa, a poslije uvodng hronometra, 14. aprila voziće se od Obrenovca do Bijeljine. Ta etapa je jedinstvena po tome što nema zaustavljanja na granici i prolazi se kroz dvije zemlje.

– Hvala Biciklističkom savezu Srbije, zemlji Srbiji, hvala Republici Srpskoj što se po 16. put održava ova trka, a 10. put krećemo iz Beograda. Sarađujemo dugo, još 1993. godine kada je biciklistička reprezentacija Republike Srpske bila prva koja je nastupila na Trci kroz Srbiju. Naša saradnja je pravi primjer za sve – izjavio je direktor trke Vladimir Kuvalja.

“Trka bez granica” neformalni je slogan ove manifestacije koju su podržali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, te resorna ministarstva Srpske i Srbije, a za sjajnu saradju itekao je zaslužan Šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović. On je nalasio da mu je čast što je dio ovako sjajne manifestacije.

– Ova manifestacija je međunarodna, a naša, a pored sportskog ima kulturni, turistički i privredni aspekt koji povezuje Srpsku i Srbiju, ali i predstavlja nas širom svijeta. Svi ovi sportisti sigurno će ponijeti sjajne utiske iz naših gradova i sa ovih prostora, jer da nije tako, ne bi se vraćali da učestvuju. Ova trka šalje sjajnu poruku da je naša budućnost u maksimalno slobodnom kretanju i međusobnoj komunikaciji – naglasio je Cicović.

Predsejednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović kaže da ova trka prati trendove.

– Trend je u svetu da Tur de Frans startuje iz Danske, Nemačke, Belgije, tako i mi spajamo naše velike gradove. Biciklisti prolaze kroz najlepše delove dve zemlje. Nastupiće ukupno 23 ekipe iz 16 zemalja, a biciklisti čak 23 nacinalnosti pojaviće sena startu trke –  rekao je Pavlović.

Član vijeća gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković istakao je da su Obrenovčani ponosni što su dio trkedrugu godinu zaredom.

– Trka spaja naše ljude sa dve strane reke Drine i šalje najlepšu poruku prijateljstva U Obrenovc živi oko 10.000 ljudi koji su poreklom iz Republike Srpske i zaista smo srećni što smo deo ovakvog događaja – istakao je Stanković.

Treći dan takmičenja, 15. aprila na programu je najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice, a nakon toga karavan se seli u Doboj odakle će se voziti do Prijedora. Veliko finale i odluka o ukupnom pobedniku pašće u nedelju 17. aprila na posljednjoj etapi. Biciklisti će od Dervente preko Srpca, Gradiške i Laktaša sii do Banjaluke u kojoj će tradicionalno voziti krugove, a cilj je ispred Hrama Hrista Spasitelja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button