EUROKUPOVIFUDBAL

LOŠ GUBITNIK Trener Čelsija bijesan na sudiju iz Srbije

Trener Čelsija Tomas Tuhel bio je jako razočaran ponašanjem sudija nakon meča Lige šampiona protiv Real Madrida jer su, kako je naveo, nakon 120 minuta igre bili vrlo neprofesionalni.

Čelsi je u jednom trenutku utakmice imao vodstvo od 3:0 golovima Maunta u 15. minuti, Rudigera u 51. minuti i Vernera u 75. minuti, što je bio rezultat koji ih vodi u polufinale, ali je u 80. minuti Rodrigo na asistenciju Luke Modrića osigurao Realu produžetak.

U šestoj minuti produžetka Karim Benzema je postigao pogodak koji je odveo Madriđane u polufinale. Tuhel je, pored analize utakmice, posebno bio razočaran ponašanjem sudije nakon utakmice, odnosno na koji način se sudija Jovanović iz Srbije “nosio” prema trenutku.

Glavni sudija sinoćnjeg meča bio je Poljak Simon Marciniak, dok je četvrti sudija i arbitar kojeg je Tuhel prozvao bio Srđan Jovanović iz Srbije.

– Bio sam razočaran jer se četvrti sudija dobro zabavljao sa Ančelotijem. Kada sam htio otići i pružiti mu ruku, on se smješkao i zabavljao s protivničkim trenerom. Mislim da je to bilo pogrešno vrijeme za tako nešto, a desilo se odmah poslije posljednjeg sudijskog zvižduka. Kada odete i vidite sudiju kako se smije i zabavlja s drugim trenerom, to je loša poruka – rekao je Tuhel.

Što se tiče utakmice, Tuchel je rekao da se osjeća ponosno što je trener Čelsija te je istakao da ne može puno ekipa na svijetu doći u Madrid i dominirati na način na koji je njegova ekipa to uradila protiv Reala.

– Nismo imali sreće i zato smo razočarani. Pobijedio nas je individualni kvalitet koji posjeduju igrači Reala, napravili smo dvije greške i izgubili dvije lopte, a na kraju smo zbog toga ispali. Zaslužili smo proći nakon ovakve utakmice, ali na kraju nije bilo suđeno – rekao je Tuchel pa nastavio:

– Moramo smanjiti greške na minimum, ali sada nema kajanja. Ovo je vrsta poraza koju morate podnijeti s ponosom, kao što to rade pravi sportisti.

Za kraj je još jednom pohvalio svoje svoje igrače rekavši da svi oni zajedno čine jedan “poseban tim”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Bassetti Decken kaufen
Back to top button