KOŠARKA

Kari: Sve ide po planu, nikad toliko nisam uživao u treningu

Stef Kari je uzbuđen zbog povratka na parket i očekuje se da će to biti već u prvoj utakmici protiv Denvera.

Nakon što je završio sa treningom, dvostruki MVP NBA lige Stef Kari pričao je za medije o povratku na parket poslije povrede: “Nikad toliko nisam uživao u treningu. Vidim svjetlo na kraju tunela”.

Najbolji trojkaš svih vremena odradio je kompletan trening sa ostatkom ekipe pa se onda vratio svom šuterskom treningu.

– Ostao sam kod kuće prošlog vikenda, kada su momci išli u San Antonio. Ostao sam da treniram i uspeo sam da više od uobičajenog vremena provedem na treningu i radim još intenzivnije. Čudno je jer zbog ove povrede, nakon dve i po nedelje nisam mogao ništa da radim na parketu. Imao sam čizmu skoro tri nedelje na nozi. I jako je čudno kad od nula do 75 posto stigneš tako brzo. Odjednom je bilo: skini čizmu i vraćaj se na parket. I onda moraš da budeš oprezan koliko se naprežeš jer proces oporavka je tek počeo. I sad samo trebaš da uhvatiš ritam i da se spremiš, ne samo da igraš običnu utakmicu ili plej-of utakmicu – izjavio je Kari.

Osvrnuo se na spremanje za prvu utakmicu protiv Denver Nagetsa.

– Sve u vezi sa tim je bilo sjajno, pripremanje za plej-of. Svaki korak je išao u pravom smeru, ka cilju da se vratim nazad. Nikad toliko nisam uživao u treningu – rekao je.

Takođe, pričao je i o mogućoj smanjenoj minutaži u prvoj utakmici.

“Naravno, uvek ima nepovoljnih okolnosti, bilo nešto vezano za tim, bila to restrikcija minutaže ili nešto drugo sa čim moraš da nastaviš ida guraš dalje. Tako da, ne znam koji će to broj (minuta) biti. Razgovarali smo o tome, ali nismo konkretno pričali ništa kako će to izgledati. Imamo još 48 sati da vidimo da li ću dobiti zeleno svetlo za subotu. Ali sve u svemu nisam zabrinut za taj faktor koji me može ograničiti u mom pristupu utakmici. Kakva god bude odluke, nadam se da ćemo pronaći malo manevarskog prostora.“

Ako bude igrao sigurno će startovati, kaže Kari.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button