ATPTENISWTA

Reakcija iz Rusije: Neprihvatljivo je da su sportisti taoci političkih predrasuda

Čelnici ruskog tenisa i poslanici u Dumi reagovali su na najavu da će njihovim i bjeloruskim teniserima i teniserkama biti zabranjeno učešće na Vimbldonu.

Brojni svjetski mediji, prije svih “Njujork Tajms”, izvjestili su da će čelnici Vimbldona uskoro izaći sa zvaničnom objavom zabrane. Kao razlog za zabranu se navodi “invazija Rusije na Ukrajinu”. Predsjednik Teniske federacije Rusije Šamil Tarpiščev čini se da već ima informaciju da je vijest tačna.

– Ne možemo da uradimo ništa. Smatram takvu odluku pogrešnom, ali tu se ništa ne može promijeniti, naša teniska federacija je već uradila sve što je bilo u njenoj moći. Ne želim da pričam o ovoj temi, sve što kažem, može samo da ide na štetu sportista. Posle mojih reči moglo bi da im bude samo gore. Radimo na ovoj situaciji, to je sve što mogu da kažem – izjavio je Tarpiščev.

Oglasio se i zvanični Kremlj.

– Samo takmičenje će trpjeti zbog odstranjivanja ruskih tenisera. S obzirom na to da je Rusija jaka u svijetu tenisa, naši teniseri su na vrhu svjetske rang-liste, sama takmičenja će pretrpjeti udar zbog ove odluke. Neprihvatljivo je učiniti sportiste taocima nekih političkih predrasuda, političkih intriga i neprijateljskih akcija prema našoj zemlji – prenio je portparol Dmitrij Peskov.

Još nema najave kada bi zvanična odluka Vimbldona mogla da bude objavljena. Trenutno je 12 tenisera i teniserki iz Rusije i Belorusije među 100 najboljih na ATP i WTA listi, uključujući i Danila Medvedeva koji je drugoplasirani na ATP listi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: iptv kaufen
Back to top button