BIHRUKOMET

Vlada Srpske dala veliku finansijsku injekciju Rukometnom savezu Republike Srpske

Vlada Republike Srpske uplatila je 200.000 maraka Rukometnom savezu Republike Srpske, što je ozbiljna finansijska injekcija za.

U godini jubileja kada RS RS proslavlja 30 godina postojanja na prijedlog srpskog člana predsjedništva BiH Milorada Dodika savez je kao i protekle sezone dobio novac potreban za funkcionisanje, a čelnici ističu da će i klubovi dobiti podršku.

– Ovaj novac biće domaćinski iskorišten kao što smo to činili i u ove četiri godine od kada se nalazim na funkciji predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske. Dio novca biće iskorišten za obilježavanj jubileja, a takođe i za organizaciju završnice Kupa Srpske za rukometaše i rukometašice. Nećemo zaboraviti ni naše klubove. Očigledno da je rukomet ponovo u modi, a najbolja potvrda je i Omladinska liga za koju imam samo riječi hvale. S toga hoću da pohvalim rad komisije koja vodi brigu o takmičenju najmlađih na čelu sa predsjednikom Obrenkom Miljkovićem. U toku su završni turniri i želim pohvaliti organizacije koje su do sada odigrane u Derventi i Kozarskoj Dubici. Vjerujem da će i ostali turniri biti organizovani na najvišem nivou, a već prvo se održava predstojećeg vikenda u Banjaluci- ističe se u saopštenju.

Sve pohvale je dobio i Rukometni klub Borac m:tel.

Ovom prilikom želio bih da čestitam Borcu na više nego odličnoj organizaciji “Bema rukometne lige” učenika osnovnih škola Banjaluke. Isto takmičenje koje se održava u Trebinju, a od jeseni ova liga će zaživjeti u Bijeljini. Na  dobijenim sredstvima želim da se u svoje ime, kao i saradnika i klubova, zahvalim prije svega Miloradu Dodiku, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću, ministrici finansija Zori Vidović, ministrici porodice, omladine i sporta Sonji Davidović i njenom zamjeniku Mariju Đuranu koji su prepoznali naš rad – ističe se u saopštenju saveza koje je potpisao Umičević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button