BICIKLIZAMPOVREDE

Svjetski šampion polomio rame i dva rebra 

Na biciklističkoj stazi Lež-Bastonj-Lež dogodila se teška nesreća, u kojoj je teško povrijeđen Žulijan Alafilip, aktuelni svjetski šampion.

On je završio između drveća, u jarku, a kada je do njega stigao Roman Barde, vozač jedne od suparničkih ekipa, Žulijan nije mogao da priča i diše kako treba.

– Bila je to noćna mora. Tom Pidkok i jedan drugi vozač su se sudarili ispred mene i ja sam odletio na desnu stranu puta. Kada sam pogledao oko sebe, vidio sam Žulijana kako leži u provaliji. Bio sam u šoku jer je bio u jako teškoj situaciji. Nikoga nije bilo u blizini i zaista mu je trebala pomoć. Nije mogao da se pomjera ni da diše. Bio je pri svijesti, ali nije mogao da priča. Iskreno se nadam da će sve da bude u redu. Blokirali su put kako bi mu mogli da mu pruže pomoć. Bio sam srećan što sam prošao bez povreda, rekao je za Eurosport Barde, koji je odlučio da završi trku u nedelju i ostane uz povređenog kolegu.

Posljedice za povređenog Alafilipa nisu naivne, naprotiv. On je polomio rame, kao i dva rebra, zbog kojih je i imao problema sa disanjem.

Više je nego jasno da će propustiti ovogodišnju etapu najpoznatije trke, Tur De Fransa, te da je ugrožena i priprema odbrane titule prvaka svijeta, koju je osvajao u protekle dvije godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Golden Teachers Mushroom
Back to top button