BIHRUKOMET

Skupština RS RS 24. maja, Savez finansijski pomaže klubove!

Izborna skupština Rukometnog saveza Republike Srpske održaće se 24. maja u Banjaluci. Ovo je odlučeno na današnjoj sjednici Upravnog odbora, a do tada svi Regionalni savezi treba da održe svoje izbore kako bi na vrijeme dostavili prijedloge svih kandidata za predstojeće izbore koji će se održati na nivou RS RS kao i za RS BiH.

Ovom treba dodati da svi moraju imati urednu sudsku dokumentaciju kao i da su registrovani u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske. U suprotnom neće imati pravo glasa na Skupštini kao što je navedeno u Statutu Rukometnog saveza Srpske.

– Odlučili smo da to bude 24. maja, jer će u tom terminu u Banjaluci biti odigrana završnica Kupa Republike Srpske za rukometašice. S toga smo željeli da to bude istinski rukometni praznik, a pogotovo što u ovoj godini obilježavamo tri decenije postojanja. Vjerujem da će svi regionalni savezi na vrijeme održati svoje Skupštine i da će sa urednom dokumentacijom pristupiti Izbornoj skupštini Rukometnog saveza Republike Srpske – istakao je predsjednik RS RS Marinko Umičević.

Nedavno je Vlada Republike Srpske uplatila donaciju Rukomentom savezu Srpske u iznosu od 200.000 maraka. Članovi UO jednoglanso su odlučili da jedan dio novčanih sredstva bude izdvojen za klubove, dok će drugi dio biti korišten za rad Saveza kao i za obilježavanje 30 godina postojanja saveza. Tako će klubovi koji se takmiče u Premijer ligi BiH (ima ih osam) kao i 12 klubova koji se takmiče u m:tel Prvoj ligi dobiti po 3.000 maraka, a ženski klubovi m:tel Prve lige kao i muški klubovi m:tel Druge lige, grupa „zapad“ dobiće po 2.000 maraka, a po 1.000 maraka dobiće pet klubova iz m:tel Druge lige, grupa „istok“. Takođe je odlučeno da po 1.000 maraka dobiju svi Regionalni savezi kao i Sudijska organizacija.

– Znamo da su naši klubovi na infuziji i nadamo se da će im ova sredstva koliko-toliko pomoći da završe tekuću sezonu. Želim još dodati da smo odlučili da ove godine pobjednici Kupa Srpske (muški i ženski) dobiju po 3.000 maraka, a poraženi u finalu dobiće 2.000 maraka – referisao je Umičević.

Vladimir Branković, član UO RSRS je pričao o nedavno završenoj Bema rukomentoj ligi za učenike osnovnih škola koja je odigrana u Banjaluci, a isto takmičenje održava se i u Trebinju.

– Ovo je bio pun pogodak i klinci su bili prezadovoljni. Ovom prilikom želim da poručim svojim kolegama iz Upravnog odobra da slične manifestacije organizuju u svojim sredinama – naglasio je Branković.

Umičević je upoznao članove Upravnog odobra o trenutno situaciji na nivou RS BiH. Tim povodom je istakao da neće biti potpisan ugovor sa “BH Telekomom” o sponzorstvu Premijer lige, jer je štetan za naše klubove. Takođe je napomenuo da od naredne sezone neće funkcionisati podračun koji je otvoren u RS RS za potrebe RS BiH, ukoliko identičan ne bude otvoren u RS FBiH.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button