BIHRUKOMET

GUŽVA NA VRHU PRVE LIGE Hercegovina ipak malo bliža cilju

Rukometaši Kozare iz Gradiške i Hercegovine doživjeli su poraze u 23. kolu Prve lige Republike Srpske, što je iskoristio Višegrad koji je trijumfom nad Kotor Varošom izbio na vrh.

Kako nijedan tim u ligi nije odskočio da podjednako u serijama rješava utakmice na domaćem i gostujućem terenu ne treba da čudi ako se do posljednjem minuta bude vodila borba za prvo mjesto. Gledajući raspored Hercegovina sve drži u svojim rukama, jer preostala dva meča igra kod kuće. Nevesinjci su bili blizu da odnesu bod iz Dervente poslije sjajno odigranog drugog poluvremena, ali su propustili da realizuju posljednji napad. Ipak, ni to ne mijenja previše, jer ukoliko savladaju ORK Borac, a zatim i Višegrad u posljednjem kolu postaće šampioni poslije tri druga mjesta u nizu. Nije tajna da bi u gradu ispod Veleža objeručke prihvatili takav rasplet i uhvatili se u koštac sa izazovom koji se zove Premijer liga. Međutim, nešto se pitaju i najveći rivali. U prvom redu trenuti lider Višegrad, koji je bez ikakvih problema slomio otpor Kotorvarošana. Pod uslovom da ekipa Željka Jaćimovića savlada ORK Borac cijela sezona staće u posljednjih 60 minuta u Nevesinju. “Stršljenovi” su ekipa koja je do sada donijela najviše bodova sa gostovanja, pa im je i to sigurno jedan od aduta.

Čini se da je u najtežem položaju Kozara koja dočekuje najbolji tim proljeća, ekipu Dervente, a potom gostuje ORK Borcu u Banjaluci. S obzirom da ima dvije utakmice manje, teoretsku šansu ima i Mladost, ali je malo vjerovatno da se umiješa u borbu, bak kao i Kozara iz Kozarske Dubice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button