BICIKLIZAM

SJAJAN DOGAĐAJ Biciklijada u Aleksandrovcu u slavu Svetog Vasilija Ostroškog

Parohija Aleksandrovac na čelu sa sveštenikom Stankom Ćelićem danas po osmi put organizuje biciklijadu u čast Svetog Vasilija Ostroškog, a nekoliko stotina učesnika svih uzrasta obići će crkve u ovom kraju i poslije 22 kilometra stići na odredište, hram “Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvroca” u naselju Borac.

Skupljanje i polazak zakazan je za 17.30 časova ispred Osnovne škole “Georgios A. Papandreu” u Aleksandrovcu.

– Posljednji put je bilo oko 350 učesnika, a vidim da se i za večeras sprema na stotine onih koji će učestvovati. Kao neko ko voli bicikl i zdrav način života odlučio sam se da pokrenem biciklijadu prije osam godina. Cilj je da u narodu probudimo ekološku svijest, da manje koristimo automobil, a više bickl, a svakako da mlade podstaknemo da se što više bave sportom i budu fizički aktivni. Takođe, na ovaj način je i dosta djece približeno crkvi, pa mislim da smo i na tom planu uradili dobar posao – rekao je Ćelić.

Cilj i da se mladi približe crkvi

Vožnja nema takmičarski karakter tako da svi zainteresovani, praktično porodično mogu da učestvuju.

– Biciklijada se održava svake godine dan prije obilježavanja velikog praznika Svetog Vasilija Ostroškog. Vozimo u laganom tempu, događaj nije takmičarskog tipa već mirnа vožnjа svih onih koji na taj način žele da odaju poštovanje našem velikom svetitelju – naglasio je Ćelić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Back to top button