KOŠARKA

Zaneti iskren “Zbog Teodosića skačem sa stolice”

Vlasnik Virtusa iz Bolonje Masimo Zaneti priznao je poslije osvajanja Evrokupa da je veliki obožavalac stila igre Miloša Teodosića.

Srpski plejmejker je u finalu protiv Burse odigrao sjajan meč i zbog 21 postignutog poena i tri asistencije zaslužio priznanje za najkorisnijeg igrača (MVP) finala tog takmičenja.

Zaneti je ispunio ideju da vrati Virtus u Evroligu, a jedan od prvih “šrafova” bilo je dovođenje Miloša Teodosića.

– Ideja se rodila kada sam vidio da Virtus ispada iz Serije A poslije poraza od Ređo Emilije. Ćerka, koja je takođe navijač Virtusa, je bila veoma tužna. Sada sam veoma srećan što sam se posvetio ovom najljepšem sportu. Košarka je ljepša i od fudbala. Zbog Teodosićeve asistencije ja iskočim iz stolice. U drugim sportovima takve emocije ne mogu da se iskuse – rekao je gazda Virtusa u intervjuu za italijansku “Gazetu”.

– Mnogo novca je potrošeno, moram to da priznam, ali sve je u redu i u svakom slučaju potrošio sam manje od konkurencije. Ja nisam gazda već preduzetnik koji je rastao u sportu i uvek sam ulagao u ono što vjerujem. Sljedeće godine ćemo dovesti najviše dva nova igračaali zavisi to i od ugovora Meniona i Šengelije. Sa Tokom smo na dobrom putu da produžimo saradnju – rekao je Zaneti.

Ali, drugog igrača istakao je kao simbola kluba.

– Definitivno je to Pajola. Oduvijek je kod nas. Ima ugovor do 2025, ali hoćemo da bude još duži. Biće u klubu dokle god hoće, on je novi Brunamonti. Volim njegovu odlučnost i uz njega na terenu tim uvijek igra dobro. Samo se nadam da ne želi u NBA – poručio je Zaneti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button