KOŠARKA

Uprkos neslavnom završetku sezone: Pol nema namjeru da se povuče

Uprkos neslavnom završetku sezone i ubjedljivom porazu u sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA plej-ofa od Dalas Maveriksa, Kris Pol, iskusni plejmejker Finiks Sansa, rekao je da to nije bio posljednji meč u njegovoj karijeri.

Mavsi su deklasirali Sanse rezultatom 123:90 u odlučujućoj utakmici polufinala i u borbi za veliko finale sastaće se sa Golden Stejt Voriorsima. Prvi meč finala ‘Zapada’ na programu je u noći između srijede i četvrtka.

– Kada igrate dovoljno dugo i ne pobijedite, svaki put kad izgubite ljudi će reći ovo ti je bila najbolja šansa – odgovorio je Pol kada upitan da li mu je ovo bila najbolja prilika za osvajanje prstena, „Ali, za mene, i za nas, tu je i sljedeća godina. Toliko mogu da vam kažem, neću se penzionisati sutra, hvala Bogu. Nadam se samo da ću biti zdrav za povratak sljedeće godine. Nastavljam da igram“.

Pol, koji je 6. maja napunio 37 godina, u prve dvije utakmice sa Maveriksima imao je ukupno 47 poena uz 11 asistencija i četiri izgubljene lopte, ali njegova ekipa nije uspjela da sačuva prednost od 2-0 u seriji. Takođe, njegov pad u igri bio je očigledan – prosjek poena spustio mu se na 9,4, asistencija na 5,8, dok je broj izgubljenih lopti porastao na 3,6 po utakmici. Maveriksi su uspješno eksploatisali njegove slabosti, što je rezultiralo dominantom predstavom u nedjelju, u odlučujućoj utakmici.

– Mislim da prosto nismo dovoljno pokazali – prokomentarisao je Pol ubedljiv poraz u sedmom meču.

 “Mislim da je Monti (Vilijams) rekao da je odgovornost na njemu, ali ja smatram da je na meni, kao plejmejkeru i vođi tima. Na meni je da se pobrinem da se uzmu pravi šutevi i sve što je potrebno”.

U regularnom dijelu sezone Pol je na 65 utakmica imao prosjek od 14,7 poena, uz 10,8 asistencija po utakmici, dok je u plej-ofu bilježio 17,5 poena, uz 8,3 skokova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button