BIHFUDBAL

Krupa osvojila prvi pehar Kupa Srpske!

Fudbaleri Krupe pobjednici Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”. Izabranici Vladimira Ilića u finalu, igranom na stadionu Luke u Doboju nadigrali su Rudar Prijedor 2:0. Ovo je prvi trofej u najmasovnijem takmičenju Srpske za ekipu iz Kanjona.

Pred oko 1.000 gledalaca u Doboju, Prijedorčani su se propisno ispromašivali u prvom poluvremenu, ali su svoje šanse iskoristili fudbaleri Krupe Emanulah Blažević i Kristijan Benić u sudijskoj nadoknadi prvog, odnosnog drugog dijela.

Najmanje četiri-pet stopostotnih šansi propustili su izabranici Srđana Marjanovića, a najbliži golovima bili su Brazilac Santos i Aleksandar Radulović, koji su pogađali prečku i stativu.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela uslijedila je kazna – poigravao se na 16 metara Jovan Vladimir Pavlović, loptu je oduzeo Emanulah Blažević i plasirao je u prijedorsku mrežu – 1:0.

U nastavku su Prijedorčani pokušavali da stignu do izjednačenja, ali nisu uspjeli da probiju čvrstu odbranu ekipe Vladimira Ilića, pa je trofej otišao u kanjon Vrbasa.

Najbliži pogotku u nastavku, “rudari” su bili u 71. minutu kada je Tomislav Knežević iz slobodnog udarca pogodio prečku. A kad je Ognjen Davidović osam minuta kasnije dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, bilo je jasno da od preokreta neće biti ništa.

Pobjedu je u 92. minutu potvrdio Kristijan Benić, koji je sa 25 metara odapeo projektil koji je završio u mreži prijedorske ekipe – 2:0.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Anabolika Kaufen
Back to top button