EVROPSKE LIGEFUDBAL

Dobio poziv u dve reprezentacije koje igraju jedna protiv druge?!

Štoper Fajenorda Markos Senesi (25) proživljava vjerovatno najuzubdljivije dane dosadašnje karijere. Momak rođen u Konkordiji (Argentina) iduće nedelje igra finale Lige konferencije sa roterdamskim velikanom, a već 1. juna trebalo bi da debituje za reprezentaciju Argentine.

Zanimljivo sve do ovog proljeća Lionel Skaloni nije obraćao previše pažnje, nije ga kontaktirao, niti stavljao na širi spisak, da bi kada je shvatio da bi mogao da ga izgubi (jer ovaj ima i italijansko državljanstvo) nagradio njegove odlične igre tokom čitave sezone prvim pozivom u nacionalni tim.

Za razliku od selektora Argentine, Roberto Manćini je prije određenog vremena pozvao Senesija i saopštio mu da računa na njega, nagovijestio da će ga pozvati za narednu reprezentativnu akciju. E sad, u cijeloj priči posebno je zanimljivo to što se 1. juna sastaju upravo Italija i Argentina?!

Dakle, Senesiju je Manćini najavio da će ga zvati, dok ga je Skaloni i zvanično pozvao. Tako se 25-godišnji defanzivac praktično našao na dva spiska, i to selekcija koje treba da igraju jedna protiv druge.

Takav slučaj nije se nikada dogodio.

Naravno, Senesi se zahvalio Manćiniju čim je shvatio da će dobiti priliku da igra za svoju domovinu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button