GRAND SLAMTENIS

INDIJAC TIPUJE “Đoković i Švjontek će biti favoriti na Rolan Garosu“

Nekadašnji indijski teniser Somdev Devarman smatra da su Iga Švjontek i Novak Đoković najveći favoriti za osvajanje Rolan Garosa.

– Iga je prije dvije godine pokorila teniski svet, kada nije izgubila ni set na putu do titule. Slično tome, sada na turnir dolazi u strašnoj formi, sa pet uzastopnih titula. To stoji, ali uzbudljiva stvar u vezi sa ženskim tenisom jeste što u žrijebu ima nekoliko osvajačica slemova – Bjanka Andresku, Ema Radukanu, Sloun Stivens, Jelena Ostapenko, sve one vjeruju da mogu do titule.

Nije ni čudo što je 37-godišnji Devarman, nekada 62. teniser svijeta, izdvojio kao favorite u muškoj konkurenciji Đokovića, Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza.

– Novak dolazi na turnir najpripremljenije moguće. Nije igrao mnogo u startu godine, gubio je potom neke mečeve koje inače ne gubi, ali je polako počinjao da igra bolje kako je igrao više mečeva, da bi osvojio veliki turnir u Rimu. Rafu ne smijemo da otpišemo uprkos problemima koje ima, ali vidjećemo da li će mu tijelo dozvoliti da radi ono što njegov um želi. Alkaraz je najuzbudljiviji talenat u posljednjih petnaest godina. Djeluje spremno da osvoji slem, ali to je jedno, drugo je zapravo ga osvojiti – dodaje Devarman.

Rolan Garos počinje u nedjelju, 22. maja, a branioci titule su Novak Đoković i Barbora Krejčikova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button