KOŠARKA

Durent: Marihuana ti razbistri mozak, kao da popiješ čašu vina

NBA superstar Kevin Durent već neko vreme preko svoje kompanije “Thirty Five Ventures” ima biznis sa kanabisom.

A nedavno je započeo saradnju s tehnološkom platformom Weedmaps koja nastoji da “oslobodi svijet od pogrešnog shvatanja kanabisa i njegovog korišćenja u svijetu sporta” te zagovara legalizaciju u svim državama SAD.

Na gostovanju kod legendarnog voditelja Dejvida Letermana košarkašk je govorio o tom partnerstvu, ali i o vlastitim iskustvima s marihuanom i “njenim blagodatima” te uz smiješak priznao da je “zapalio jednu” i prije samog intervjua.

– Pokušavamo da pronađemo način kako da promenimo narativ o sportastima i marihuani, destigmatizovati je kao drogu koja vodi problemima. U sljedećih godinu-dvije ‘trava’ će moći da se kupi svuda. U većini država već je legalizovana, ali u nekima ljudi idu u zatvor na 20 godina jer su prodali pola kile – rekao je Durant.

Otkrio je da je prvi put nije probao kao klinac, nego sa oko 22 godine, a zatim objasnio kako ona utiče na njega.

– Malo ti raščisti mozak od distrakcija, smiri te, kao da si popio čašu vina. Jesam li pušio danas? Jesam. Zapravo sam ‘naduvan’ sam upravo sad – rekla je zvijezda Bruklin Netsa.

Nakon toga Leterman je podijelio svoje prvo iskustvo s marihuanom iz mladosti te opisao kako je pušio prije bejzbol utakmice, na kojoj su ga u tom stanju fascinirali detalji na koje nikad prije nije obraćao pažnju, ali se ne sjeća ko je pobijedio.

Durant ga je pohvalio kao osobu znatiželjna uma i potvrdio mu da je pušio “pravu stvar” ako su mu misli išle u tom smjeru.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: sound of water
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button