EVROPAKOŠARKA

Ništa od dva tima iz ABA lige u Evroligi

Veliku pažnju medija izavala je konferencija prvog čovjeka Evorlige, Đordija Bertomeua. Srpske novinare najviše je zanimalo da li ABA liga dobija još jednu “vajld kartu” za narednu sezonu kao što je ranije nagovještavano zbog činjenice da timovi iz Rusije po svemu sudeći neće moći da igraju naredne sezone. Bertomeu je odgovorio bez uvijanja.

– ABA liga neće dobiti drugu vajld kartu za narednu sezonu. Šampion će sigurno igrati Evroligu naredne sezone, za ostale nema garancije, kao posljedica rangiranja takmičenja, rekao je Bertomeu koji je potom dodatno objasnio ovakav stav:

– Nama je ovo tržište vrlo značajno, posebno Beograd. Uostalom mi smo ovdje sada i završni turnir je sjajan. Vidjeli smo odlični košarku, organizacija je odlična. Beograd ima mjesto u Evroligi iz jasnih razloga. Kada dođemo ovdje, imamo dva kandidata, vrlo stabilna kandidata. Zvezda je tim koji se takmiči godinama, sada smo svjedoci povratka Partizana. To je nešto što nije nezamislivo, da imamo dva tima iz Beograda, ali nije jednostavno. Nemamo tržišta sa dva tima i od toga sve zavisi. Svako je drugačlije u drugim tržištima. U Njemačkoj znamo da imamo dva mjesta, Berlin i Minhen, jasan je Bertomeu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: vigrx
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button