EVROPSKE LIGEFUDBAL

UGROŽEN INTEGRITET FUDBALA U Španiji gnjevni zbog Mbapeove odluke VIDEO

Francuski fudbaler Kilijan Mbape i zvanično je odlučio da će ostati u Pari Sen Žermenu, zbog čega je burno reagovala LaLiga.

Time je okončana višegodišnja saga o njegovom odlasku, iako je izgledalo kao da će sigurno preći u Real Madrid.

Mbape je potpisao novi ugovor sa Parižanima na tri godine.

Zvanični kanali španskog prvenstva nazvali su ovakav rasplet “skandaloznim” i najavili žalbu UEFA, ali i francuskim i evropskim vlastima.

– Ovakav dogovor prijeti ekonomskoj stabilnosti evropskog fudbala – navela je LaLiga, dodavši da ovakav potez “stavlja u rizik poslove hiljade ljudi i sportski integritet ne samo evropskih takmičenja, već i domaćin prvenstava.

Mediji su ranije prenijeli da je PSŽ bio spreman da 23-godišnjem krilnom napadaču da 150 miliona evra bonusa samo za potpis.

– Uvjeren sam da mogu da nastavim da rastem u klubu koji radi sve što je neohodno kako bi igrao na najvišem nivou. Veoma sam srećan što ću nastaviti da igram u Francuskoj, zemlji u kojoj sam rođen i gdje sam odrastao i procvjetao – izjavio je Mbape.

Podsjetimo, Mbape je u PSŽ došao iz Monaka 2017. godine i od tada je osvojio pet titula francuske Lige 1, ali nijednu Ligu šampiona.

Katarski vlasnici ovog kluba su vjerovali da bez Kilijana ne mogu do glavnog cilja, ali koliko su mu stvarno novca dali da ostane vjerovatno nikada nećemo saznati.

– To što je PSŽ uradio time što je obnovio Mbapeov ugovor za nevjerovatnu sumu, nakon što je izgubio 700 miliona tokom prethodnih sezona i više od 600 miliona evra u platama je vrijeđanje fudbala – izjavio je Havijer Tebas, predsjednik LaLige.

Tebas je dodao da je predsjednik PSŽ-a Naser Al-Kelafi “opasan koliko i Superliga”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: find here
Back to top button