EVROPSKE LIGEFUDBAL

Edin Terzić ponovo u Dortmundu, ovog puta za stalno

Dortmund u narednu sezonu ulazi sa novim trenerom. Marka Rozea, sa kojim su se Milioneri rastali po završetku prvenstva, odmijeniće Edin Terzić, potvrdio je njemački klub putem svojim zvaničnih kanala.

Terzić peti je izbor u posljednjih pet godina, odnosno otkako je Tomas Tuhel napustio klub. S tim što je aktuelni trener Čelsija napustio Vestfalen kako bi napravio iskorak u karijeri, svi poslije njega su – otjerani. Redom Peter Boš, njegov imenjak Štreger, Lusijan Favr i Marko Roze.

Između posljednje dvojice “uletio” je baš Terzić u decembru 2020. godine kao zamjena za Favra, ali samo kao vršilac dužnosti iliti prelazno rešenje, pošto je imala u planu da Menhengladbahu kasnije preotme Rozea.

Terzić, ovog puta dolazi za stalno, odnosno do ljeta 2025. godine, do kada je saradnja dogovorena. Nije ni u prvom mandatu Edin bio loš, ekipu koja je u prvih 11 rundi upisala četiri poraza, na kraju je odveo u Ligu šampiona i pride se oprostio trofejem u Kupu Nemačke. Nadaju se u Dormtundu da će ovog puta moći da ode korak dalje i konačno izazove Bajern u borbi za titulu.

– Proteklog vikenda smo vodili nekoliko intenzivnih razgovora sa Edinom Terzićem i uvjereni smo da je ova kadrovska odluka ispravna za Borusiju. Edin poznaje naš klub, okruženje, veliki dio tima i zna kako želimo da se prilagodimo kako bismo bili u mogućnosti da našim navijačima donesemo uspjehe. Sezonu 2022/23 karakteriše novi sportski početak. Zajedno ćemo napredovati uz veliku radost i strast, rekao je sportski direktor Borusije Sebastijan Kel.

Riječ je potom uzeo Terzić.

– Do sada bi mnogo ljudi trebalo da znaju koliko je Borusija važna u mom životu. Zato bih želio da se zahvalim Akiju Vackeu, Mihaelu Corku i Sebastijanu Kelu na velikom povjerenju i prenošenju ove velike odgovornosti. Svaki dan ćemo davati sve za uspjeh tima i cijelog kluba, rekao je Terzić na promociji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button