EVROPSKE LIGEFUDBALREGION

LUČANCIMA 1.900.000 EVRA Gordić na pregledima pred potpis za Siti

Prodavali su posljednjih godina Zvezda, Partizan, Vojvodina i Čukarički fudbalere za sume veće od milion evra, a u to društvo će za koji dan ući – Mladost iz Lučana.

Pisalo se neko vrijeme da je Mančester siti zainteresovan za mladog vezistu Mladosti Đorđa Gordića (17), a cijela priča se polako primakla kraju, došla do realizacije.

Gordić je na ljekarskim pregledima u Zagrebu, a ako sve prođe kako bi trebalo, potpisaće petogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, saznaje Telegraf.

Lučanci će proći sjajno u ovom poslu: dobiće na ime obeštećenja 1.900.000 evra i to odjednom, a ne u ratama, a u ugovoru će biti i nekoliko bonusa, koje ako Gordić ispuni, još će se novca sliti u kasu srpskog superligaša.

Pored toga, Gordić će ostati do zime da igra za Mladost u Superligi, da još stiče profesionalnog iskustva prije nego što pređe na Itihad. A, odatle će, vjerovatno, na pozajmicu u neku jaču ligu od srpske. Ako je suditi po putu koji su prešli braća Ilić, pa Filip Stevanović, Slobodan Tedić, onda će i Gordić najprije u Holandiju.

Dobili su u Lučanima lijepu finansijsku injekciju da naprave tim koji se sljedeće sezone neće boriti do posljednjeg kola za opstanak. Štaviše, kako sljedeće sezone pet klubova dobija evropsku kartu, možda probaju čelnici Mladosti da sastave tim koji će ponovo izvesti plave na međunarodnu scenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button