FUDBALREGION

DA LI ĆE USPJETI Zvezdi od duple krune važnije da Partizan treću sezonu ostavi bez trofeja

Ekipa Dejana Stankovića u četvrtak (18.00) ima veliku priliku da napravi ogroman raskorak između sebe i najvećeg rivala.

Crveno-beli bi po pitanju samopouzdanja daleko sigurniji ušli u narednu sezonu, ne samo kada je u pitanju napad na Partizanov rekord od šesat uzastopnih titula, već prije svega na osnovni cilj tokom ljeta – treći ulazak u grupnu fazu Lige šampiona u posljednjih šest sezona.

Nema Dejan Stanković lagan posao u pripremi finala Kupa Srbije, bez obzira na psihološki momenat u kom se nalazi njegova ekipa poslije osvajanja 33. šampionske titule. Trenuci kao što je ovjera najvažnijeg trofeja u srpskom fudbalu sa sobom mogu da izazovu i emotivno pražnjenje, pa ostaje da se vidi da li će Crvena zvezda uspjeti da bude na maksimalnom nivou u četvrtak od 18 časova (TV Arena Sport Premium).

Crveno-beli nisu opterećeni osvajanjem samog trofeja i odbranom duple krune, iako to samo po sebi predstavlja ozbiljnu satisfakciju. U posljednjih pet sezona najtrofejniji srpski klub ima pet vezanih šampiuonskih titula i Kup Srbije iz prošle godine, a pomenuta dupla kruna stigla je na Marakanu poslije dobrih 14 godina čekanja.

Prethodni put dupla kruna je odbranjena u sezoni 2006/2007, ali daleko važnije od ponavljanja tog rezultata za ekipu Dejana Stankovića predstavlja želja da bude zaokružen period apsolutne dominacije u domaćem fudbalu.

Crvena zvezda u četvrtak ima veliku priliku da napravi ogroman raskorak između sebe i najvećeg rivala, te da direktno utiče da Partizan i treću uzastopnu sezonu ostane bez trofeja. Pored toga, slavlje Stankovićevog tima u predstojećem meču bi moglo da ima i ozbiljan psihološki efekat za narednu sezonu.

Crveno-beli bi po pitanju samopouzdanja daleko sigurniji ušli u narednu sezonu, ne samo kada je u pitanju napad na Partizanov rekord od šesat uzastopnih titula, već pre svega na osnovni cilj tokom leta – a to je treći ulazak u grupnu fazu Lige šampiona u poslednjih šest sezona. Crveno-beli će biti nosioci u svim kvlaifikacionim kolima, a samo osvajanje Kupa Srbije predstavljalo bi direktan dokaz da su aktuelnoj ekipi neophodne samo sitne korekcije kako bi dodatno povećala kvalitet i postala još konkurentniija ozbiljnim evropskim klubovima. Mozzartsport.com

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button