FUDBALREGION

STANOJEVIĆ UPOZORAVA Osobe koje su direktno uticale na prvenstvo dele pravdu u finalu VIDEO

Trener Partizana Aleksandar Stanojević istakao je pred finale Kupa da jedna utakmica ne definiše sezonu.

Partizan u finalu Kupa gostuje najvećem rivalu Crvenoj zvezdi na njenom terenu, u četvrtak od 18 časova.

Crno-beli će pokušati da osvoje prvi trofej od 2019, dok Zvezda brani Kup i “duplu krunu”.

Stanojević je na pres konferenciji prokomentarisao značaj ove utakmice za Partizan, s obzirom da nije osvojio titulu, status povređenih igrača među kojima je i najbolji strijelac Rikardo Gomeš, ali i za njega kontroverzan izbor sudija za meč na “Rajku Mitiću”.

– Ovo je stvarno utakmica za uživanje. Prošle konferencije su bile plod razočaranja zbog stvari koje se dešavaju. Sve to utiče na nas. Nije nam prijatno ni kad vidimo ko sudi i kako je izabrana ta ekipa sudija. Videli ste i da je u VAR sobi sudija koji je sudio šest od sedam utakmica Zvezde. A drugi je sudija VAR-a sudija koji nas je oštetio direktno u borbi za tituli. I kako da budem raspoložen? Ne tražim alibi niti vršim pritisak. Samo pričam činjenice. Osobe koje su direktno uticale na prvenstvo dele pravdu u finalu. Žao mi je što smo došli u tu situaciju. Da li je to normalno?

“Meni je titula bila najvažnija”

– Ne bih sad, malo je neprofesionalno da pričam o tim stvarima šta će biti i kako će biti. Jedna utakmica ne znači ništa. Mislim, znači jer je derbi, ali u razmišljanjima uzimamo u obzir kao celokupnu sezonu. Meni kao treneru je titula bila najvažnija stvar i suština. A jedna utakmica neće odlučiti ništa. Kad se završi utakmica pričaćemo o svemu.

O energiji za derbi

– Kada nosite ovaj grb i kad ste deo Partizana, ne smete da pomislite da nemate energiju. Ja ne želim da stavljam sebe iznad ove institucije. Mi smo se poslednju utakmicu dali poslednji atom energij da pobedimo iako smo znali da to u tom trenutku verovatno ništa ne znači. Dres Partizana je uvek obaveza. A derbi je derbi, ne razmišljate šta je bilo ili šta će biti već da najbolje iznesete tu utakmicu. Derbi je specifična utakmica koja može da te podigne i spusti.

Ako Rikardo ne bude mogao da igra?

– Ne bih sad da otkrivam ništa. Različite tipove igrača možemo da stavimo na njegovo mesto ako ne bude mogao. Nadam se da će moći, ali ako ne bude mogao to je taktička odluka o kojoj ne bih sad da otkrivam.

Partizan nije dao gol poslednjih 5 derbija

– Imali smo i dosta šansi, jednostavno nismo postigli golove koje smo morali da postignemo. Šanse koje smo morali da iskoristomo. Ali to nam ne stvara pritisak niti inat niti nešto slično. Mislim da su sve dosadašnje utakmice bile slične na ovaj ili onaj način. Nisu ni oni mnogo dali, osim prošli derbi koji su bili bolji. Mi smo prethodni bili bolji, ali nismo dali gol.

O Milanu Borjanu

– Borjan je stvarno jedan pravi profesionalac i malo mi je neumesno da ga komentarišem. Ne verujem da će izvesti penal u toku utakmice. Mislim da je ponašanjem i načinom rada mogu sve najbolje da kažem o njemu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button