EVROPSKE LIGEFUDBAL

NIJE KEŽMAN Najveći Čelsijev promašaj se oprostio od kluba

Deni Drinkvoter je prije pet godina Lesteru plaćen čak 41 milion evra, a odigrao je za Plavce samo 23 utakmice.

Kad je 2017. Godine došao iz Lestera u Čelsi, mnogi su smatrali da su Plavci dobili vrhunsko pojačanje, igrača koji će u narednim godinama graditi igru londonskog tima.

Ali, pet godina kasnije, čak i oni koji navijaju za nekadašnjeg prvaka Evrope, gotovo da su zaboravili Denija Drinkvotera. Sada su ga se ponovo sjetili, ali samo zbog njegove objave na društvenim mrežama u kojoj je obznanio da se rastaje sa klubom.

A Lesteru je plaćen čak 41 milion evra. Za taj novac, u pet sezona, odigrao je svega 23 utakmice, išao je na četiri pozajmice, a sada je došlo vrijeme za rastanak. Za loše partije, Drinkvoter se uglavnom pravdao povredama.

– Moje boravak u Čelsiju je došao do kraja. Osjećam se čudno dok pišem ovo. Ja, klub i navijači smo jako razočarani rezultatom, nema sumnje u to. Povrede, greške, odluke trenera… Lista izgovora može da bude beskonačna, ali ne želim i ne mogu da promijenim ono što se dogodilo, gledaću na pozitivno u posljednjih pet godina. Igrao sam sa sjajnim igračima, trenirali su me nevjerovatni treneri, radio sam sa sjajnim kadrom, upoznao sam fantastične ljude, živio na prelijepim mestima, putovao svijetom… – napisao je Drinkvoter.

U fudbalsku orbitu lansirala ga je senzacionalna titula sa Lesterom, ali je potom njegova karijera išla samo nizbrdo. U međuvremenu, tri puta je bio i reprezentivac Engleske. Plavci su ga slali na pozajmice u Barnli, Aston Vilu i Kasimpašu. Sa 32 godine Deni će potražiti novi klub, još nema naznaka ko bi mogao da ga angažuje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button