ATPTENIS

ĐOKOVIĆ O BEKERU Srce mi se slama

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, rekao je da mu se srce slama kada vidi kroz šta prolazi njegov bivši trener i veliki prijatelj – Boris Beker.

Beker je nedavno osuđen na dvije i po godine zatvora zbog “krivičnog dela u bankrotu”, pošto je 2017. godina, kada su njegovi dugovi procijenjeni na 60 miliona evra, odbio da otkrije svoju pokretnu i nepokretnu imovinu.

Beker će prvih šest mjeseci provesti u zatvoru, a ostatak u kućnom pritvoru. Legendarni Nijemac trenutno se nalazi u pritvoru i Đoković je bio upitan da prokomentariše slučaj.

– Srce mi se slama kada ga vidim kroz šta prolazi – rekao je Đoković.

– Boris je uvek bio ljubazan prema meni i mojoj porodici, a imali smo sjajan odnos tokom godina i postigli velike stvari u ovom sportu – dodao je.

Đoković je o Bekeru govorio na konferenciji za medije poslije pobjede protiv Aleksa Molčana u trećem kolu Rolan Garosa.

– Bio sam u kontaktu sa jednim od njegovih sinova, Noom, i pitao sam da li postoji nešto što bih mogao da uradim, da pomognem, znate, samo da budem tu za članove njegove porodice, znate, jer ne mogu da dođem do njega. Ali, znaš, to je strašno. Ne znam šta da kažem. Mislim, jako sam tužan što neko koga tako dobro poznajem, i naravno, neko ko je legenda našeg sporta prolazi kroz ono što prolazi – zaključio je Novak.

Đoković i Beker sarađivali su pune tri godine i u tom periodu Novak je osvojio šest Grend slemova, od čega prvi put Rolan Garos, čak 14 masters titula, kao i dva puta Završni turnir.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button