FUDBALREGION

ILIEV NE BRINE Imamo spisak sa šestoricom kandidata za trenera

Otišao je Aleksandar Stanojević, razočaran što Partizanu nije donio titulu prvaka Srbije, a ostali su – ostali.

Iako je sada već peta sezona prošla otkako su crno-beli posliednji put bili prvaci, jedini je ceh zbog toga platio Stanojević i to svojom odlukom. A, da su se čelnici kluba pitali, ostao bi i on na svom mjestu.

Partizan sada traži novog trenera za sledeću sezonu, a prema saznanjima Mozzart Sporta, prva dva pika uprave su Marko Nikolić i Vladimir Ivić, trofejni treneri, jedan dokazan u Humskoj, čovek koji je donio posljednju titulu klubu, a obojica dokazani u inostranstvu.

Licitira se brojnim imenima, kao što se to često dešava kada dva najveća srpska kluba traže nove šefove struke, a Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, rekao je za Informer da postoji spisak sa više kandidata o kojem će diskutovati u Humskoj 1.

Mada, priznaje Ilieva da se nadao da će Stanojević na kraju, ipak, ostati u Partizanu…

– Do poslednjeg trenutka verovali smo da će Stanojević ostati trener, tako da nekog drugog nismo ni tražili. Bili smo ubeđeni da će, ako osvoji Kup, ipak odlučiti da ostane. Nažalost, ni jedno ni drugo nije se desilo i tek sad ćemo tražiti novog trenera. Imamo spisak sa pet ili šest potencijalnih kandidata, ali ne bih da otkrivam imena. Razgovaraćemo sa svima, svako od njh ima svoje prednosti. Ne verujem da ćemo preseći pre sledeće nedelje – rekao je Iliev za Informer.

Direktor crno-belih kaže da razumije Stanojevićevu odluku da ode iz kluba.

– Sa Stanojevićem imam prijateljski odnos, naravno da smo razgovarali nakon što je dao otkaz. Razumem ga. Bio je pod konstantnim pritiskom dve godine, na prvoj liniji, stalno na udaru. Istrošen je i dosta mu je. Žalim mu mnogo sreće u karijeri – poručio je Iliev.

Do daljeg, klupa Partizana je upražnjena, a sledećeg trenera čeka paklen posao, jer se u startu zna da će iz kluba otići desetak fudbalera, što onih kojima ugovori ističu i neće ih produžiti, što onih kojima je vreme da se oprobaju u inostranstvu, a i onih koji nisu oduševili u crno-belom dresu i dobiće zeleno svetlo da potraže novu sredinu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button