BIHFUDBAL

“Petarda” Sloge i pol pozicija u redu čekanja za Premijer ligu

Fudbaleri Sloge zauzeli su drugo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske, pošto su u posljednjem kolu savladali Omarsku sa 5:0, dok je Sloboda iz Novog Grada poražena u Prnjavoru od Ljubića sa 1:0.

Dobojlije su na ovaj način skupili 68 bodova, dok je tim sa „Mlakvi“ ostao na 65, te je izbjegnuta situacija o kojoj bi se sigurno mnogo pričalo, da su ekipe imale jednak broj bodova. Čak i da se to desilo, pravila kažu da bi Sloga bila drugoplasirana jer ima bolju gol razliku, dok su se Novog Grada pozivali na pravilo o međusobnom skoru. Ovako je ekipa Zorana Ćurguza vicešampion, pa ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno da iduće sezone nastupi u Premije rligi. Kao što je poznato, postoji mogućnost da šampion Krupa odustane od nastupa u eliti iako čelnici ovog kluba tvrde da će dati sve od sebe da se to ne desi. Jasno je da ni Krupa, a pogotovo Sloga i Sloboda nemaju sve uslove koje zahtijeva FS BiH od premijerligaša, pa je lako moguće da odluka o putniku u viši rang bude donesena za zelenim stolom.

Fudbaleri Sloge odradili su ono što je bilo do njih. Već u drugom minutu pogodio je Aleksandar Milaković, koji se u strijelce upisao i u 53. minutu. Tri minuta kasnije poentirao je Dimitrije Zajić, a tačku na trijumf stavio Uglješa Stevanović sa dva gola.

Jedini gol u Prnjavoru djelo je Nemanje Radonjića koji je bio precizan u 50. minutu.

Rezualtati 30. kola: Drina (Z) – Budućnost 7:2, Modriča Alfa – Slavija 2:1, Borac (KD) – Kozara 2:1, Željezničar ST – Krupa 0:1, Podrinje – Tekstilac 4:1, Ljubić – Sloboda 1:0, Sutjeska – Zvijezda 09 4:3, Sloga – Omarska 5:0.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button