NEKATEGORISANO

PORUKA IZ RUSIJE Kangva će u Beogradu da pravi šou, bolji je od Kange

Crvena zvezda je aktivirala prvu ljetnu transfer bombu, čeka se dolazak početkom naredne sedmice i detonacija Kingsa Kangve. Zaposleni u Ljutice Bogdana tvrde da je jako vruće, što se može protumačiti da je srpski šampion gotovo kompletirao transfer veziste Arsenala iz Tule.

Vjeruju odgovorni sa Marakane da će reprezentativac Zambije ubrzati vezni red Crvene zvezde, rasteretiti Sekua Sanoga i Gelora Kangu. A lijep glas stiže iz Rusije. Saigrač centralnog veziste i jedan od kandidata za novog špica Crvene zvezde Đorđe Despotović tvrdi da će Kangva biti jedno od najvećih pojačanja beogradskog kluba u posljednjih nekoliko godina.

On je čak rekao da je momak rođen 1999. godine u nekim segmentima bolji od Gelora Kange.

– Kangva me je zvao da se raspita o klubu i uslovima u Crvenoj zvezdi. Rekao sam mu sve najbolje, jer sam ubeđen da bi bilo sjajno da dođe. Reč je o top igraču! Šou bi pravio, navijači bi sigurno uživali u njegovim igrama. Sličan je Kangi, ali bolji – rekao je Despotović za Mozzart Sport.

Arsenal iz Tule je imao razočaravajuću sezonu, završenu ispadanjem iz prve ruske lige. Ali se Kangva i u takvom timu pokazao i afirmisao. Sa šest golova i asistencija. uz kontinuitet dobrih partija, postao je najtraženiji igrač Arsenala iz Tule.

– On ima sve. Tehniku, brzinu, šut, pas…Paklen je igrač, svaka čast ljudima koji su ga našli i skautirali. Znam da su ga zvali Lokomotiva i Gent. Ako dođe u Zvezdu bio bi to veliki uspeh, mogao bi mnogo da donese svojim partijama, ali i kasnije prodajom jer je mlad igrač – dodao je Despotović.

Potencijalni dolazak centralnog veziste ruskog kluba ne isključuje mogućnost da Crvena zvezda dodatno renovira vezni red. I dalje je na meti Edmund Ado iz Šerifa, koji je zimus bio jedna od najvećih želja. Međutim, obeštećenje od preko dva miliona evra predstavljalo je veliki zalogaj za rukovodstvo Crvene zvezde. I dalje Šerif ne odustaje od pomenute cifre. Mozzartsport.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button