KOŠARKANBA

DŽABA STE OTIŠLI Kako su se košarkaški bogovi našalili sa Durentom i Irvingom

U finalu NBA lige ove sezone igraće Voriorsi i Seltiksi, dva tima koja su prije tri sezone napustile najveće zvijezde kako bi zajedno osvajale titule u Bruklinu.

Kevin Durant je tog ljeta poslije tri godine – tri finala i dvije titule – napustio Voriorse kako bi udružio snage sa Kajrijem Irvingom, koji je poslije dvije sezone napustio Seltikse, a u koje je stigao nakon isforsiranog trejda iz Klivlend Kavalirsa, s kojima je osvojio jedinu titulu 2016.

Došli su u “supertim” Netsa koji u protekle tri godine nije prošao drugu rundu plej-ofa. Dok će se njihovi bivši timovi sada boriti za prsten.

Obojica su željela da nastave sa osvajanjem titula, ali pod svojim uslovima. Durent je želio da dokaže i da može da bude šampion bez Stefa Karija, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina, kojima se pridružio u kontroverznom “transferu 2016.

Igrali su zajedno tri finala, osvojili dvije titule u kojima je dobio dvije MVP nagrade, dok su ih trećem finalu zaustavili Toronto Reptorsi, a Durenta povreda.

Ipak, konstantno ga je pratila priča kako bez Voriorsa nikad ne bi bio šampion, pogotovo jer im se pridružio mjesec dana nakon što su iz finala konferencije eliminisali njegov Oklahoma Siti Tander.

Irving je, pak, pobijedio Voriorse 2016. kao desna ruka Lebrona Džejmsa, ali i on je želio da dokaže da može da osvoji titulu i kao glavni igrač tima.

Stoga je isforsirao odlazak i završio u Seltiksima, koje je iste godine u finalu Istoka izbacio s Klivlendom. Međutim, dok je bio povrijeđen, mladići Džejson Tejtum i Džejlen Braun su izrasli u zvijezde, pa je Irvingov status prve violine opet postao ugrožen.

Nagovorio je prijatelja Durenta da zajedno odu u Bruklin i tamo kao ravnopravni partneri potvrde svoje nasleđe.

Durant je zbog povrede iz posljednjeg finala s Voriorsima propustio cijelu prvu sezonu, a Irving je odigrao samo 20 utakmica, pa im je domet bila “metla” u prvom krugu plej-ofa od Toronta.

Sljedeće sezone doveli su i Džejmsa Hardena te uprkos problemima s povredama bili nadomak finala Istoka, ali su izgubili od kasnijih prvaka Milvoki Baksa 4-3.

Ova sezona im je bila posebno haotična zbog Irvingovog odbijanja da se vakciniše, zbog čega je odigrao tek 29 utakmica, uglavnom u gostima, te Hardenovog odlaska u Filadelfiju.

Opet su ispali u prvom krugu bez ijedne pobjede. Tamo ih je izbacila Irvingova bivša ekipa, koja će u finalu igrati protiv bivšeg Durantovog tima.

– Košarkaški bogovi imaju smisla za humor – jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Da stvar bude još gora, veliko je pitanje koliko će još trajati eksperiment Netsa. Oni još ne znaju šta će biti sa Benom Simonsom, koga su dobili povređenog u trejdu za Hardena.

A navodno su Netsi nesigurni i u to da li da ponude Irvingu novi višegodišnji ugovor s obzirom na njegovu nepredvidivost u ponašanju i sklonost povredama.

Irvingu na ljeto ističe ugovor i može da ode kao slobodan igrač ili se čak iznenada penzioniše ukoliko ne dobije ono što želi, a Netsi nemaju ni približno prostora pod “selari-kepom” da ga nadoknade igračem približnog kvaliteta.

A u slučaju njegova odlaska, nije sigurno ni da će se njegov prijatelj Durent željeti da ostane u raspadnutom timu Bruklina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: NKSFB Bolno
  2. Povratni ping: Liberty Caps mushroom
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button