FORMULAMOTOSPORT

LEKLER LJUT NA FERARI Previše grešaka

Šarl Lekler je u Monte Karlu završio tek na četvrtom mjestu. Za vozača koji je imao pol poziciju na stazi na kojoj start sa prvog mjesta najčešće znači i pobjedu, pad na četvrtu poziciju je katastrofa. Ferarijevom vozaču je tako Maks Ferstapen pobjegao na devet bodova razlike u generalnom plasmanu.

U uvodnom dijelu trke Šarl Lekler je dominirao u Monte Karlu, ali je Serhio Peres tada riješio da ide na stajanje i da promijeni gume sa onih za kišu na gume za promjenljive vremenske uslove. Lekler je promijenio gume u pogrešnom trenutku pa je izgubio poziciju i od Karlosa Sainsa i od Maksa Ferstapena.

Takođe je Ferari u istom trenutku mijenjao gume i Sainsu i Lekleru, a u Ferarijevom timu su prethodno rekli Šarlu da uđe u boks ranije. Ipak promijenili su razmišljanje.

– Nekad se greške dese, ali danas ih je bilo previše. U ovakvim uslovima se osloniš malo na ono što tim vidi. Pitali su me da li hoću da pređem na gume za suvo i rekao sam da hoću ali ne sada već kasnije tokom trke. Ne znam zašto smo promijenili razmišljanje i prešli na gume za promjenljive vremenske uslove. Pretekli su nas i ja sam stao iza Sainsa. Mnogo je grešaka bilo i to ne možemo da priuštimo – kazao je Šarl Lekler posle trke.

– Teško je, svake godine ovde imam probleme. Navikao sam da idem kući razočaran. Ne možemo ovo da radimo, posebno ne u sadašnjem trenutku kada smo toliko jaki, moramo da iskoristimo te prilike. Nije da sam pao na drugu poziciju, nego na četvrtu jer smo poslije prve napravili i drugu grešku. Volim svoj tim i sigurno ćemo se vratiti ali ovo mnogo boli – rekao je Monegašanin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button