EUROKUPOVIFUDBAL

REAL UDARIO PO UEFA Kako je Pariz dobio domaćinstvo finala LŠ?

Svi smo bili svedoci nemilih scena koje su se desile u Parizu na dan održavanja finala Lige šampiona, u kojem su igrali fudbaleri Real Madrida i Liverpula, a povodom čega su se odmah oglasili fudbaleri oba kluba. Sada je povodom toga objavio saopštenje kraljevski klub, jasno postavljajući pitanja organizatoru takmičenja (UEFA), sa kojim vodi rat više od godinu dana zbog osnivanja Superlige Evrope, koja je u startu propala.

Saopštenje prenosimo u cjelosti bez izmjena.

– S obzirom na nemile događaje koji su se desili 28. maja u blizini ulaza na Stadt de Frans, uključujući i unutar samog stadiona, Real madrid želi da izjavi sledeće u odbranu naših navijača koji su bili žrtve ovih događaja:

1. Želimo da znamo koji su bili razlozi koji su motivisali da se odredi mjesto finala i koji su kriterijumi uzeti u obzir s obzirom na ono što se dogodilo.

2. Isto tako tražimo odgovore i objašnjenja koja će utvrditi ko je odgovoran što je navijače ostavio bez pomoći i odbrane. Neke navijače čije je ponašanje u svakom trenutku bilo primjereno.

Razumijemo da se ono što je trebalo da bude velika fudbalska proslava za sve navijače koji su prisustovali utakmici zapravo pretvorilo u nemile događaje, koji su izazvali duboko ogorčenje širom svijeta.

Kao što se jasno vidi na snimcima, a koji su objavljeni i u medijima, mnogi navijači su nasilno napadnuti, maltretirani i opljačkani. Neki događaji su se desili i kada su se vozili u autobusima i automobilima, gdje su se plašili za svoju bezbjednost. Pojedini su morali čak da prenoće u bolnici zbog zadobijenih povreda.

Fudbal je svijetu prenio sliku koja je daleko od vrijednosti i ciljeva kojima uvijek mora da teži.

Naši navijači zaslužuju odgovore na ova pitanja i da se razjasne relevantne odgovornosti kako bi se situacije poput onih koje su se desile u finalu zauvijek iskorijenile iz fudbala i sporta generalno – stoji u saopštenju Real Madrida, koji je je osvojio Ligu šampiona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button