ODBOJKAOSTALI SPORTOVI

NAJLJEPŠA ODBOJKAŠKA PRIČA BANJALUKE: Inova okupila preko 1000 djevojčica, došao i Nikola Rosić

Banjaluka je danas u znaku odbojke. OK Inova organizuje 10. festival Majski dani odbojke.

Preko 1000 djevojčica iz 12 gradova Republike Srpske, odnosno Federacije BiH okupilo su se danas u Sportskoj dvorani Centar u Banjaluci gdje uživaju u nadmetanju i druženju. Djevojčice će se takmičiti u mini odbojci u tri uzrasne kategorije, a prijavljeno je više od 140 ekipa, pošto je dozvoljeno da se iz jednog kluba prijavi više ekipa.

– Mnogi se pitaju zašto u junu organizujemo Majske dane. Prosto, učestvujemo na dosta turnira, završnice prvenstava, pa smo zato morali ovo da pomjerimo. Mi smo bazirani na radu sa mlađim selekcijama i to je naš osnovni moto zdrav život, skloniti djecu sa ulice, ali smo uspjeli da napravimo i zavidne rezultate, jer smo svake godine u završnicama mlađih kategorija Republike Srpske, rekao je Dario Savović iz Inove.

Specijalni gost na ovom festivalu je generalni direktor OK Crvena zvezda i proslavljeni reprezentativac Srbije Nikola Rosić, osvajač medalja sa najvećih svjetskih takmičenja.

– Ovo je jedan sjajan događaj, mnogo me raduje što je ovoliko djece ovdje, što uživaju, igraju i žive ovaj sport. Mi (Zvezda) imamo sjajnu saradnju sa Inovom, pratimo sve i ako bude neka zanimljiva djevojčica za nas, reagovaćemo, istako je Rosić.

Manifestaciju Majski dani odbojke podržalo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, ali i grad Banjaluka.

– Rijetkost je zaista da je preko 1000 djevojčica okupljeno oko jednog sporta. Ovo puno znači za grad, jer je jedna od najmasovnijih manifestacija. Ovo je perspektiva, da se mladi okrenu ka sportu. Grad podržava i Inovu i ovu manifestaciju i ubuduće ćemo. Radostan sam što vidim ovoliko djece ovdje, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Djevojčice nisu krile zadovoljstvo što su danas u Banjaluci dio ovakvog jednog festivala.

– Odbojku treniram pet godina. Super mi je ovdje, imam priliku da upoznam dosta novih drugarica, da igramo i da se družimo, rekla je Milica Blagojević, odbojkašica novogradskog Smeča.

Njeno mišljenje dijeli i Mia Cvijanović iz Inove.

– Oko dvije godine treniram odbojku. Sjajno mi je ovdje i vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat.

Iz Inove su poručili da će u narednim godinama raditi još više na masovnosti kada su u pitanju Majski dani odbojke.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: pop over to this site
Back to top button