BORILAČKI SPORTOVIKARATE

Balkanski šampion dočekan u „Boriku“

Seniorsko balkansko prvenstvo u karateu održano je u Beogradu, a Banjalučanin Pavle Dujaković zlato je donio kući.

U sastavu reprezentacije BiH nastupio je u kategoriji do 60 kilograma, a danas je za njega prijem upriličen u Sportskoj dvorani „Borik“.

– Ova je prva zlatna medalja u istoriji za takmičare iz Republike Srpske u seniorskoj kategoriji sa prvenstava Balkana. Ponosan sam što sam je donio u Banjaluku, ovo je i veliki uspjeh Karate kluba Energija. U Sportskoj dvorani „Borik“ upriličen mi je doček, a vjerujem da ću svojim daljim borbama osvojiti i veća takmičenja. Sada slijedi odlazak na Evropsko prvenstvo do 21 godine, koje se održava u Pragu od 16. juna, a odmah nakon toga Mediteranske igre koje se održavaju u Alžiru – rekao je Dujaković.

Sportski centar se trudi da zajedno sa medijima skrene pažnju na ove lijepe stvari i takmičare koji bi trebali biti idoli mladima, rekao je direktor SC Borik Nenad Talić.

– Možda zvuči neskromno ali ovi uspjesi kreću iz našeg sportskog centra, sa naših parketa. Dočekali smo sinoć i mlade rukometašice i rukometaše koji su postali prvaci BiH, ali svakako nam je drago da je Pavle ostvario ovakav uspjeh. Iako je kasno sinoć došao sa takmičenja, danas je tu sa nama sa svojim trenerima i mi mu čestitamo ispred SC „Borik“ ali i KK Energiji na ovom uspjehu. Mi ćemo se truditi da im i dalje obezbjedimo što bolje uslove za rad – rekao je Talić.

Iz Karate kluba Energija ističu da je ovo i najbolji klupski rezultat, a vjeruju da je pred Pavlom u budućnosti i seniorska evropska i svjetska medalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Parasol kopen
Back to top button