BOKSBORILAČKI SPORTOVI

NUMANOVIĆ OSTAO MAKSIMALAN Tores patosiran u četvrtoj rundi za titulu Interkontinentalnog prvaka!

Ponajbolji profesionalni bokser iz BiH Enid Numanović okitio se pojasom Interkontinentalnog prvaka u WBF federaciji pošto je na spektalkularnoj reviji u Banovićima u četrvtoj rundi na pod poslao Kolumbijca Migela Toresa

Prva runda pripala je iskusnijem Toresu, a onda je Numanović preuzeo kontrolu i uz ovacije publike uspio završiti meč.

– Protivnik je bio čvrst, iskusan, na početku je nametnuo svoj stil, ali sam uspio da prevaziđem to i ostvarim dominaciju. Hvala timu koji je tu za mene, nastavljam dalje i vidimo se na nekom od narednih mečeva. Ova titula je samo jedna stepenica ka velikim mečevima koje očekujem, i da bi došao do WBC i WBA moram se dokazati da bi zadobio njihovu pažnju – izjavio je Numanović i zahvalio se publici na ogromnoj podršci.

On sada ima 23 pobjede, te je i dalje bez poraza u preofesionalnom boksu, dok je prethodno imao 138 borbi u olimpijskom boksu u kome je tri puita bio šampion BiH.

Na manifestaciji u Banovića pred prepunim tribinama prije glavne borbe održano je još mečeva u kojima je publika uistinu mogla uživati.

Pokrovitelji manifestacije bili su Opšina Banovići, BH Telekom, Vlada Tuzlanskog kantona, RMU Banovići i KIA centar Sarajevo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button