NEKATEGORISANOOSTALI SPORTOVI

INICIJATIVA KKI VRBAS: Ukinuti PDV na ortopedska pomagala!

Košarkaški klub invalida Vrbas iz Banjaluke pokrenuo je inicijativu da se ukine ili znatno umanji PDV na ortopedska pomagala. Trenutni procenat PDV-a iznosi 17 posto, a u banjalučkom klubu stava su da, ukoliko nije moguće potpuno ukidanje, stopa PDV-a treba da iznosi najviše pet posto, kao što je slučaj u Hrvatskoj.

“Primjera radi proteza za nogu koju koristi naš kapiten Igor Ignjatović (OTTO Bock C leg) iznosi 75 hiljada maraka sa uračunatim PDV-om. Kada su u pitanju sportska kolica ona koštaju 10 hiljada maraka, a čak ima još skupljih koja se mogu kupiti po cijeni od 22 hiljade maraka. Ukidanjem PDV-a itekako bismo pomogli osobe sa invaliditetom koje bi mnogo povoljnije mogle kupovati neophodna ortopedska pomagala. Sve ovo se odnosi na aktivne (ima ih gotovo 100 koji se bave sportom) kao i neaktivne osobe sa invaliditetom i od svih njih imamo podršku po pitanju naše inicijative” objavio je prvi čovjek kluba Marinko Umičević na zvaničnom Fejsbuk profilu.

U objavi se dodaje i da su inicijativu do sada podržali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, te ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button