FUDBALREGION

Zvezda “upalila motore”

Odmor kraći nego ikad. Jedva da su fudbaleri Crvene zvezde stigli da proslave osvajanje duple krune, a već danas su morali da se jave treneru Dejanu Stankoviću za početak priprema za novu sezonu.

Dejan Stanković je obavio kratku prozivku igrača i odmah ih poveo na Zlatibor, gdje će Zvezda odraditi prvu fazu ljetnjih priprema.

Na Marakani danas nije bilo dosta poznatih lica. Sa prozivke su izostala čak devetorica reprezentativaca, što A, što mlađih kategorija. Sa prvog dana priprema izostali su Milan Borjan, Nemanja Motika, El Fardu Ben, Strahinja Eraković, Gelor Kanga, Kingsi Kangva, Miloš Gordić, Nikola Stanković i Andrej Đurić.

Nije bilo ni dvojice igrača koji čekaju odlazak u inostranstvo: Milana Gajića i Filipa Falka. Nekadašnji srpski reprezentativac bi trebalo karijeru da nastavi u CSKA iz Moskve, dok bi Italijan trebalo da se vrati u domovinu.

Put Zlatibora su krenula 24 igrača. Na spisku su: Jovan Miladinović, Nikola Vasiljević, Strahinja Manojlović, Zoran Popović, Aleksandar Dragović, Marko Gobeljić, Radovan Pankov, Milan Rodić, Petar Stanić, Mirko Ivanić, Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Nenad Krstičić, Slavoljub Srnić, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Rišairo Živković, Ohi, Aksel Bakajoko, Andrija Radulović, Kristijan Pićini, Vuk Bogdanović, Vladimir Lučić i Ibrahim Mustafa.

– Momci, da vam poželimo dobrodošlicu, puno sreće i zdravlja. Čekaju nas veliki izazovi, navikli smo na to. Iskoristio bih još jednom priliku da vam čestitam na duploj kruni, na sjajnim rezultatima prošle sezone, i u Srbiji i u UEFA takmičenjima. Znate dobro, da nema minulog rada i nema stare slave. Čekaju nas kratke i žestoke pripreme. Očekivanja su velika, veća nego prošle godine. One godine će biti i veća nego što su sada. Ova je godina specifična. Prvo mjesto u prvenstvu nam donosi direktan plasman u Ligu šampiona, rekao je generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić i dodao:

– Nemojte nikad više da ne dozvolimo onih sedam bodova ‘fore’, pet protiv Surdulice i dva protiv Vojvodine i da damo Partizanu tu prednost koju smo im dali. Nikad više, momci. Kvalitet je bio toliko na našoj strani, zato smo bili i šampioni, ali nemojte da otežavamo, da bilo kome gledamo u leđa. Biće prvenstvo još teže, pojačavaju se i Vojvodina i Čukarički… Imamo kostur tima, istog trenera, isto rukovodstvo dugi niz godina, mnogo dobro se poznajemo. Rekao sam Dekiju da ulazimo kao nikad jači favoriti, to je breme i nema opuštanja, poručio je Terzić.

Direktan je bio i Dejan Stanković.

– Moramo da arhiviramo uspjehe, naša obaveza je da damo sve od sebe da i naredne sezone izvučemo maksimalan broj utakmica i da sezonu završimo na što ljepši način. Ne može Zvezda da bira šta želi da osvoji ili šta da stavi po strani, idemo po svaki trofej i da ispunimo što veće ciljeve i ove godine smo spremni za to, rekao je trener Crvene zvezde i dodao:

– Gajiću je istekao ugovor i to je to. Odigrao je fenomenalno prethodnih šest mjeseci i pokazao je ozbiljan kvalitet. Što se tiče Falka, dobio je specijalnu dozvolu da ostane i u narednim danima. Doveden je Kangva i radimo na još jednom ili dva pojačanja. Imamo odličan roster i svježa krv bi dobro došla. Imamo igrače koji su iznijeli teret i prošle godine, ali prelazni rok je živa stvar i ne možeš da kažeš da je gotovo dok neko ne potpiše. Ima ovde momaka koji su došli sa pozajmica, vratili su se Lučić i Mustafa, tu je i mladi Bogdanović, a trojica igrača su sa U19 reprezentacijom Srbije. Nek ostanu što duže. Prvi put da titula vrijedi mnogo miliona, vrijedi direktan ulazak u Ligu šampiona, veći motiv ne može niko da ima. Biće teško i zanimljivo prvenstvo. Ulog je veliki i hoćemo da budemo pravi u svakom trenutku.

Poslije Zlatibora Zvezda će drugu fazu priprema odraditi u Sloveniji, a generalnu provjeru pred start nove sezone imaće u Sočiju protiv šampiona Rusije Zenita.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
  2. Povratni ping: magic mushroom elixir
Back to top button