BICIKLIZAM

Harčenko – Kuvalja: Dogovor koji može da promijeni savremeni sport

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko sastao se danas sa direktorom Biciklističkog saveza Republike Srpske i prvim čovjekom Balkanske biciklističke unije Vladimirom Kuvaljom sa koji se saglasio da ruski i bjeloruski sportisti moraju imati parvo da se takmiče pod sopstvenom zastavom.

Tokom njihovog razgovora u Beogradu zaključeno je da ruski sportisti bezrazložno trpe sankcije i da su nepravedno izopšteni iz takmičenja, te da se sutra tako nešto može desiti bilo kojoj drugoj zemlji. Poručeno je da će iz Republike Srpske i Srbije uvijek imati podršku, te da se i sportske organizacije trebaju podržati stavove koje zastupaju srpski lideri Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Aleksandar Bocan Harčenko

Prilikom sastanka dogovorili su pokretanje tri projekta na kojima će zajednički raditi, a koji bi zauvijek mogli da promijene svijet savremenog sporta. Da li će to biti pod okriljem postojećih međunarodnih sportskih organizacija ili nekih novih ostaje da se vidi.

Da podsjetimo, Kuvalja se od početka specijalne vojne intervencije Rusije u Ukrajini zalaže da sportisti ne smiju trpjeti posljedice, te da im mora biti omogućeno parvo da se takmiče. Ipak, to im u najvećem broju slučajeva nije dozvoljeno, pa polako dolazi vrijeme da se preispitaju mogućnosti drugačijeg načina organizovanja gdje bi svi koji su uključeni imali iste startne pozicije i podjednake uslove, ne miješajući politiku na sportske terene.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button