EUROKUPOVIFUDBAL

KREĆE LIGA ŠAMPIONA Samo Škupi iz regiona dobro prošao, Zrinjski na Šerif

Danas smo na žrijebu u Nionu dobili i parove prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kome klubovi sa prostora bivše Jugoslavije nisu dobro prošli.

Slovenački Maribor je izvukao bjeloruski Šahtjor iz Soligorska, a kao nosilac mogao je da dobije i Pjunik, Sutjesku ili Tiranu, svakako poželjnije rivale. I Sutjeska je u toj grupi mogla bolje da prođe, ali je izvukla Ludogorec, dok se vjerovatno nadala Didelanžu.

Zrinjski je za rivala dobio moldavski Šerif, koji je prošle sezone na senzacionalan način izbacio i Crvenu zvezdu i Dinamo, a potom u grupnoj fazi savladao i kasnijeg osvajača Real iz Madrida. Da je bilo više sreće, Zrinjski je mogao na Linkoln Red Imps ili Šamrok Roverse. Red Impse je izvukao makedonski Škupi, jedini tim bivše SFRJ koji može da bude zadovoljan žrijebom, uz možda Balkani sa prostora Kosova i Metohije, koji je kao jedan od pobjednika preliminarne runde izvukao litvanski Žalgiris.

Što se tiče ostalih parova, Kluž ne bi smio da ima problema protiv Pjunika, niti Malme sa posljednjim pobjednikom prve preliminarne runde (Levadija, Vikingur, La Florita, Interklub), da ne govorimo o Bodeu koji je izvukao KI Klaskvik. Međutim, možda bi kazahstanski Tobol mogao da napravi probleme Ferencvarošu, a sigurno ni u Karabagu nisu bili srećni kada su za rivala od nenosioca izvukli Leh iz Poznanja. I Slovan iz Bratislave je mogao bolje, ali sumnjamo da bi Dinamo Batumi mogao da ga zaustavi na putu ka drugom kolu.

Žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se već sutra.

PRVO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

Pjunik (Jermenija) – Kluž (Rumunija)

Maribor (Slovenija ) – Šahtjor Soligorsk (Belorusija)

Ludogorec (Bugarska) – Sutjeska Nikšić (MNE)

Didelanž (Luksemburg) – Tirana (Albanija)

Tobol (Kazahstzan) – Ferencvaroš (Mađarska)

Malme (Švedska) – pobednik preliminarne runde

Balkani (tzv. Kosovo) – Žalgiris (Litvanija)

Helsinki – RSF (Letonija)

Bode (Norveška) – KI Klaskvik (Farska Ostrva)

Nju Sejnts (Vels) – Linfild (Severna Irska)

Šamrok Rovers (Irska) – Hibernijans (Malta)

Leh Poznanj (Poljska) – Karabag (Azerbejdžan)

Škupi (Makedonija) – Linkoln Red Imps (Gibraltar)

Zrinjski (BiH) – Šerif (Moldavija)

Slovan Bratislava (Slovačka) – Dinamo Batumi (Gruzija)

POLUFINALE PRELIMINARNE RUNDE

Levadija (Estonija) – Vikingur (Island)

La Florita (San Marino) – Interklub Deskaldes (Andora)

Polufinalne preliminarne runde igraće se 21. juna, finale je zakazano za 24. istog mjeseca. Utakmice prvog kola kvalifikacija zakazane su za 5. i 6, odnosno 12. i 12. jul. Nas zanima i treće kolo kvalifikacija u kome će igrati i Crvena zvezda. Žrijeb je zakazan za 18. jul, prve utakmice 2. i 3. avgusta – nakon žrijeba za plej of parove – a revanši 9. avgusta.

Plej-of utakmice igraće se 16. i 17. avgusta, a revanši 23. i 24. istog mjeseca. Grupna faza će zbog Mundijala u Kataru početi već 6. septembra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button