EVROPAKOŠARKA

Makabi bi Đorđevića

Intenzivna potraga za novim trenerom odvela je Makabi na više strana. Dugo je prvo ime na podužoj listi želja bio Ćavi Paskval, a među kandidatima našao se i Dušan Alimpijević. Ipak, kako javljaju izraelski mediji, konkretno portali One i Israel Hayom, Paskval je definitivno ispao iz trke pošto je mnogo bliži odluci da ostane u Zenitu iz Sankt Peterburga, zbog čega se kod rukovodilaca najtrofejnijeg tamošnjeg kluba izrodila nova ideja – Saša Đorđević.

Nekadašnji selektor Srbije je donio Fenerbahčeu desetu šampionsku titulu u Turskoj poslije odličnog finala sa evropskim prvakom Anadolu Efesom i pobjede od 3-1 u seriji. Iako i dalje ima važeći ugovor, Đorđević se jutros praktično oprostio od kluba, koji je u međuvremenu dogovorio prelazak Dimitrisa Itudisa.

Podsjetimo, grčki stručnjak je nedavno potvrdio odlazak iz moskovskog CSKA poslije osam godina i on se takođe nalazio među potencijalnim rješenjima za upražnjenu klupu Makabija, ali je on izabrao transfer u Istanbul za koji se još čeka potvrda.

Pored Saše Đorđevića Makabi prati situaciju oko Velimira Perasovića koji je sa Uniksom iz Kazanja imao odličnu sezonu i do izbacivanja iz Evrolige bio među konkurentima ne samo za plej-of, već i prednost domaćeg terena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button