BORILAČKI SPORTOVIKARATE

PEJIĆ OSTVARIO SAN BANJALUČANA Medalja kovana punih 16 godina, zato je tako draga VIDEO

Punih 16 godina truda i rada, usavršavanja kako takmičara, tako i trenera, te na hiljade takmičara koji su prošli kroz klub bilo je potrebno da jedna evropska medalja stigne u Karate klub Energiju.

Ipak, san je postao java u petak kada je Luka Pejić ostvario pet fenomenalnih pobjeda i ušao u finale prvenstva Starog kontinenta za kadete.  

Pejić je u kategoriji do 57 kilograma redom “tukao” Danijela Duba iz Češke, Rumuna Rikarda Koite, Jermena Mikaela Stepanijana, da bi potom u četvrtfinalu savladao šampiona Evrope Harisu Ersou iz Francuke. Već tada je bilo jasno da je odličje na putu ka Banjaluci iz prestonice Češke, a kada je savladao i Italijana Emanuelea Kalifanija i ušao u finale to je postalo sigurno.

Pejić će imati šansu da u nedjelju pozlati odličje protiv Moldavca Kristijana Mutua, što bi bila dodatna nagrada kako za njega, tako i za sve u ovom klubu.

Jedan od trenera Energije Boris Popović priznaje da je ovaj trenutak čekao više od deceniju i po. Znao je da će jednog dana doći do toga, poslije svih “stative”, ponekad i nepravdi, a najočiglednija se desila Pavlu Dujakoviću prošle godine na istom takmičenju… Sada je sve zaboravljeno, a svi u klubu drže fige Pejiću da napravi još jedan korak. Na krilima ovog uspjeha, ali i forme u kojoj se nalaze u subotu će Banjalučani pokušati da “iskuju” još bar jedno odličje.

Na borilištima će biti Mihajlo Stanić (juniori -55 kg), Mihajlo Zrnić (juniori -61 kg), Pavle Dujaković (U21 -60 kg).

Poslušajte i prve Pejićeve utiske nakon ulaska u finale.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button