KOŠARKAREGION

Majk Cirbes: Hvala braćo!

Majk Cirbes više nije košarkaš Crvene zvezde, sada je zvanično. Njemački centar oprostio se od kluba, saigrača i navijača na društvenim mrežama i svoj treći mandat na Malom Kalemegdanu završio je uz još tri pehara – ABA šampiona, prvaka Srbije i osvajača Kupa Radivoja Koraća.

Cirbes se u Crvenu zvezdu vratio prošlog ljeta poslije epizode u Dubaiju, sa idejom da održava formu dok ne pronađe novi klub. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, a crveno-bijeli nisu mogli da pronađu idealno rješenje u unutrašnjoj liniji, Njemcu je ponuđen kratkoročni ugovor, oročen prvo do kraja 2021. godine, zatim i sezone koja se završila u nedelju trijumfom nad FMP u Železniku.

“Kakva sezona… Pružena mi je šansa da se vratim kući. Nažalost, zbog povrede i toga što sam dvaput zakačio koronu, nisam mogao da branim čast Crvene zvezde onako kako sam želio. Srećom, sve se dobro završilo na kraju. Osvojili smo tri krune i dobili mnogo izazova tokom sezone. Sada je vrijeme za rastanak. Hvala svima na podršci u dobrim i teškim vremenima, Zvezda, braća Delije i Beograd generalno zauvijek će imati posebno mjesto u mom srcu”, napisao je Cirbes.

Njemački centar je sa Crvenom zvezdom u tri mandata osvojio čak devet trofeja, od toga četiri ABA lige, tri Superlige i po jedan ABA Superkup i Kup Radivoja Koraća. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button