KOŠARKA

Sin Predraga Stojakovića već sad je “opak” igrač i na meti je najvećih koledža

Nova košarkaška zvijezda se rađa u Sjedinjenim Amričkim Državama. U pitanju je Andrej Stojaković (17, 198), sin proslavljenog asa Sakramento Kingsa Predraga Stojakovića. Mladi Andrej trenutno igra za srednju školu u Sakramentu, a već sada podsjeća na oca koji je jedan od najboljih šutera svih vremena.

Sve više po društvenim mrežama se pojavljuju klipovi mladog Stojakovića koji dominira na parketu, a sada stižu i ponude sa koledža i to onih najvećih. Andrej je već posjetio dva koledža koji su ga zvali. U pitanju su UCLA i Stenford.

– Bilo je sjajno, kampus je nevjerovatan, rekao je mladi Stojaković poslije posjete UCLA.

Sudeći po izjavama, Andrej je ostavio pozitivan utisak na sve iz stučnog štaba Bruinsa, posebno na trenera Mika Kronina.

– Sjajan momak, vrlo iskren i direktan. Imali smo odličan razgovor, rekao je Kronin.

Podsjetimo da je UCLA nedavno doveo Ivu Simovića kao asistenta u stručnom štabu. Srpski trener je poznat u NCAA krugovima kao eksper za momke iz Evrope, a ističe se da već duže vrijeme ima sjajan odnos sa Predragom Stojakovićem.

– Dugo se poznaju moj otac i on. Sada sam ga prvi put upoznao, znam da je pomogao mnogima da dođu do NBA lige, dodao je Andrej.

Nastupajući za srednju školu “Jesuit High”, 17-godišnji Stojaković bilježi impresivne brojke. One kažu da ubacuje malo preko 25 poena po meču, a ima i 9,3 skoka.

– Vidim sebe kao ‘svestranog’ igrača koji može mnogo toga da uradi na terenu. Naravno mnogo toga iz moje igre dolazi iz rada sa mojim ocem. Sve te sitnice koje me uči znače mi i djeluju kada igram, držim se toga, izjavio je Andrej Stojaković.

Pored UCLA i Stenforda, mladi Stojaković planira da putuje i posjeti Kentaki, Jukon, Teksa i mnoge druge koledže. Kako sam ističe, još uvek nije donio odluku gde će igrati.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button