KOŠARKANBA

AKO BUDE ŽELIO Bjelica ostaje u Golden Stejtu

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Nemanja Bjelica je slobodan agent ovog ljeta nakon što je sa tom ekipom slavio u finalu NBA lige.

Ipak, ako je vjerovati riječima generalnog menadžera Boba Majersa, Bjelica neće napustiti San Francisko.

– Neograničeni slobodni agenti, su van naše kontrole. Nadam se da će nam igrači pružiti šansu svakako da odgovorimo na ponude drugih klubova. Ne moraju, ne duguju nam ništa. Ali, kada stvoriš pobjednički tim i dobru hemiju u svlačionici, treba da dobiješ bar šansu da budeš konkurentan. Naš cilj i nada su da probamo da zadržimo cijeli tim iz prošle sezone. Svi su bili dobri na svoj način i popunili su sve pozicije koje su nam potrebne. Većina momaka koji su sad slobodni imali su svoje velike trenutke tokom finala, što znači da su nam veoma bitni – izjavio je Majres.

Uz Bjelicu, neograničeni slobodni agenti su Kevon Luni, Oto Porter Džunior, Andre Iguodala, Demion Li, Geri Pejton II i Huan Toskano Anderson. Dogovor o produžetku saradnje treba da se postigne sa Džordanom Pulom kome slijedi produženje ruki ugovora i navodno će tražiti četvorogodišnji ugovor vrijedan 100 miliona dolara, odnosno sa Endruom Viginsom koji ulazi u posljednju godinu ugovora.

Pored njih, ograničeni slobodni agenti su Kris Čioza i Kvinderi Vederspun.

Bjelica je u prethodnoj sezoni bio važan timski igrač u ekipi Stiva Kera i prosječno je bilježio 6,1 poen, 4,1 skok i 2,2 asistencije za 16 minuta na parketu. Istakao se i u velikom finalu sjajnom odbranom u direktnim duelima sa Džejsonom Tejtumom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button