BICIKLIZAM

Predsjednik Evropske biciklističke federacije, Enriko dela Kaza dolazi u Mostar

Prvi čovjek Evropske biciklističke federacije Enriko dela Kaza najavio je posjetu Bosni i Hercegovini i dolazi u Mostar kako bi posjetio predsjednika Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, Tonija Zorića. Razlozi njegove posjete su dodatni razvoj biciklizma u BiH, kao i budući planovi i projekti. Napomenimo, Evropska biciklistička federacija broji 51 zemlju članicu, a Enriko dela Kaza je prošle godine izabran za predsjednika UEC-a.

– Od Enrica sam prije nekoliko dana primio mejl u kojem je iskazao namjeru da me posjeti kako bi smo se našli i razgovarali. Zaista, velika čast je da nam prvi čovjek biciklizma u Evropi dolazi na kućna vrata, vjerujemo kako ćemo se pokazati kao dobri domaćini i da ćemo dogovoriti neke planove i projekte koji će doprinjeti razvoju Bosne  i Hercegovine kako u sportskom pogledu, tako i onom turističkom, rekao je Toni Zorić i dodao:

– Iako smo mala zemlja, radimo velike stvari po pitanju razvoja biciklizma i naš rad je primjećen. Prošle godine smo ugostili Granfondo Svjetsko Prvenstvo, kao i dva Balkanska prvenstva, jedno u brdskom i drugo u drumskom biciklimu. Primjetan je i veliki razvoj cikloturizma, naručito u Hercegovini i sve to su neki od razloga ove posjete. Nadamo se kako ćemo na ovom sastanku dogovoriti neke pozitivne i dobre projekte koji će Bosnu i Hercegovinu još bolje predstaviti prema drugim zemljama Evrope, dodao je Zorić.

Enriko dela Kaza dolazi u Mostar za vikend, te ostaje sve do ponedeljka kada se i vraća u Italiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button