EVROPAKOŠARKANBA

Supruga američke košarkašice zatvorene u Rusiji traži razgovor sa Bajdenom

Jedna od najboljih WNBA košarkašica Britni Griner uhapšena je u ferubruaru u Rusiji zbog optužbi za krijumčarenje droge, a sada joj je ruski sud produžio pritvor do 2. jula.

Ovu su svakako vijesti koje se ni malo ne dopadaju američkoj javnosti, baš kao ni porodici uhapšene košarkašice. Tako se oglasila i njena supruga Šarel koja je zatražila razogovor sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom.

– Utisak je da su indirektno poručili da se neće sresti sa nama, iako je rečeno da je Britni prioritet. Znamo da je greškom pritvorena, radimo sve – rekla je Šarel i dodala:

– Ljudi koji imaju najveću moć nisu razgovarali sa mojom porodicom i sa mnom. Razgovarala sam sekretarom Blinkenom u Bijeloj kući. Kako god bilo, osoba koja ima moć je predsjednik Bajden, zamjenik Heris. Sa njima nisam pričala.

Da podsjetimo, Britni još od 2015. godine igra za rusku ekipu Jekaterinburg i među najboljima je u ekipi. Visoka je 206 centimetara, teška preko 90 kilograma. Zanimljivo, sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih država ima dvije zlatne medalje. Sa svojim nacionalnim timom Srbiju je pobijedila u finalu Olimpijskih igara u Riju, kao i u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Tokom WNBA sezone nastupa za Finiks Merkjuri. Takođe, bila je i sedmostruki učesnik Ol stara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: zweefparasol vierkant
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button