EVROPAKOŠARKAREGION

POVREDA Srbija ostala bez Trifunovića

Reprezentativci Srbije u četvrtak su i zvanično počeli pripreme za posljednja dva duela prvog kruga kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023.

Ekipu selektora Svetislava Pešića očekuje gostovanje Letoniji 30. juna i duel sa Belgijom u Nišu tri dana kasnije, a izvjesno je da trofejni trener na raspolaganju neće imati Uroša Trifunovića.

Stručni štab srpske selekcija imao je mnogo problema i ograničenja da zaokruži spisak od 20 imena, međutim, još nije kristalno jasno na koje igrače će Pešić moći da računa u predstojećim utakmicama.

Dvadesetdvogodišnji Trifunović ima problem sa preponom i vjerovatno će morati na operaciju kako bi potpuno spreman dočekao sljedeću sezonu.

Košarkaš Partizana je prošle sezone u Evrokupu imao učinak od 5.2 poena, 2.1 skoka i 0.8 asistencija, dok je u ABA ligi bilježio 4.3 poena, 1.4 skoka i 0.7 asistencija.

Reprezentacija Srbije trenira u „Štark areni“, a u subotu se seli u Niš odakle će otputovati na Baltik.

Srbija i Letonija su lideri grupe A sa učinkom 3-1 i obezbijedili su plasman u posljednji krug kvalifikacija, Belgija ima 2-2, a Slovačka 0-4.

Grupa A ukršta sa grupom B iz koje dolaze Grčka, Turska i Velika Britanija, a tri najbolja tima obezbijediće plasman na Mundobasket.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button