OSTALI SPORTOVI

Okupljeni najbolji mladi borci: U Laktašima počeo Evropski juniorski džudo kup

U Laktašima je svečano otvoren Evropski juniorski kup u džudou.

Oči cijele Evrope bar što se tiče ovog sporta uprte su u dešavanja u Republici Srpskoj, a kako i ne bi kada su u Laktašima okupljeni najbolji mladi borci sa Starog kontinenta.

Takmičari dolaze iz 24 zemlje – njih ukupno 230!

Svečano je bilo i na samom otvaranju, a Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza Republike Srpske nije krio zadovoljstvo, ali ni ambicije.

– Moram da vam otkrijem da čestitke za organizaciju već pristižu sa svih strana, iz cijelog džudo svijeta. Mogu slobodno da kažem da je ovo što smo mi organizovali u Laktašima na nivou seniorskog evropskog prvenstva i, što bih krio, to će nam i biti cilj u narednom periodu. Prije svega da kupovi za mlađe kategorije budu tradicija u Republici Srpskoj, a onda da dignemo ljestvicu i organizujemo šampionate i za seniore – rekao je Pavlović koji nije propustio priliku da se zahvali na pomoći u organizaciji domaćinu, gradonačelniku Laktaša Miroslavu Bojiću, kolegi Branislavu Crnogorcu, predsjedniku Džudo saveza BiH, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i posebno Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH.

Mario Đuran, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske takođe je prisustvovao svečanom otvaranju Evropa kupa u Laktašima i bio fasciniran viđenim.

– Dobro došli u Republiku Srpsku! Zajedno sa našim džudo savezom odradili smo ogroman posao i zato ovo sve izgleda fenomenalno. Nadam se da će ovakvi događaji u budućnosti postati tradicija za Laktaše, Banjaluku i Republiku Srpsku – izjavio je Đuran i poželio sreću svim takmičarima, koji su odmah potom izašli na tatamije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: vigrx plus
Back to top button