ATPGRAND SLAMTENIS

STAO UZ RUSE Kirjos rekao Britancima ono što nisu željeli da čuju!

Australijski teniser Nik Kirjos uvijek je znao kako da privuče pažnju. Trenutno 40. igrač na ATP listi stao je uz Ruse i tako napravio haos na Vimbldonu. I to već prvog dana kako je počeo treći grend slem u sezoni.

Nik Kirjos (27) poznat je kao čovek sa stavom i neko ko se ne libi da iznese svoje mišljenje, svidjelo se to bilo kome ili ne. Ovoga puta, jasno i glasno pružio je podršku suspendovanim ruskim i bjeloruskim teniserima kojih neće biti na Vimbldonu, što je poražavajuće za sport.

Kirjos je u prošlosti bio poznat kao dežurni kritičar Novaka Đokovića, a onda je početkom godine bio uz Srbina kada su mu zabranili zbog toga što je nevakcinisan da se takmiči na Australijan openu, poslije čega je deportovan iz Melburna što je praktično bio presedan u istoriji sporta.

– Moje mišljenje je da to nije bila dobra ideja. Zabraniti Rusima da igraju Vimbldon. Mislim da je Medvedev nešto najbolje što trenutno imamo u sportu. Rubljov, Hačanov i oni su jako važni, mladi igrači za naš sport. Kada god se kamere uključe želite da vidite najbolje što ovaj sport može da ponudi kako bi bio još bolji. Kao neko ko se takmiči sa njima i želi da ih pobjeđuje, razočaran sam što nisu ovdje. Čudno je vidjeti turnir bez Medvedeva, svi znamo kakav je on teniser i za šta je sposoban – istakao je Kirjos.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button