BIHRUKOMET

Vranješ potpisao za osvajača Lige Evrope!

Iskusni pivot Vladimir Vranješ novi je član Benfike sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, prenosi “Glas Srpske”.

Momak koji je prohodao u rukometnoj školi Borca prije nekoliko mjeseci okončao je odličan period u Meškov Brestu, a sada je na novom izazovu i to kakvom. Benfika je minule sezone senzacionalno stigla do prvog evropskog trofeja u istoriji, osvojivši Ligu Evrope pobjedom nad Magdeburgom u finalu, a već je krenula u nadgradnju tima za iskušenja koja ih čekaju naredne sezone.

Iako još nije zvanično objavljeno, Vranješ je dio slagalice nekada velikog umjetnika na terenu Čeme Rodrigeza koji se odlično snašao u ulozi trenera, a osnovni cilj je osvajanje titule Portugalije. Ona je “orlovima” izmakla dobrim dijelom zbog igranja na dva fronta, ali i činjenice da su “vječiti” rivali Porto i Sporting mnogo uložili posljednjih godina. Rukomet je na krajnjem jugozapadu Evrope u velikoj ekspanziji, što je prvo rezultiralo uspjesima reprezentacije, a potom i jačanjem klubova. Porto je postao stalni učesnik Lige šampiona, a Sporting i Benfika Lige Evrope sa tendencijom da svrgnu “zmajeve” sa trona.

Osim Vranješa stanovnici Lisabona ovog ljeta postaće Leandro Semedo sa Zelenortskih Ostrva, sjajni srednji bek Adam Juhaš iz Mađarske, te Španac Ander Izkuiredo. Banjalučanin će imati lakši period prilagođavanja na novu sredinu pošto crveni dres sa velikim uspjehom nosi standardni reprezentativac Srbije Petar Đorđić, dok je Lazar Kukić spakovao kofere i krenuo put Bukurešta.

Nema sumnje da će snažni pivot biti veliko pojačanje i da će osim igračkih kvaliteta donijeti sa sobom veliko iskustvo pošto već godinama igra na najvišem nivou. S bjeloruskim timom igrao je četvrtfinale Lige šampiona, dok je nastupajući za Pik Seged osvojio EHF kup 2014. godine. Od 2009. do ove godine bio je standardni reprezentativac BiH sa kojom je nastupio na Svjetskom prvenstvu, te na dva evropska, da bi se oprostio ove godine nakon nastupa na kontinentalnoj smotri.

Osim Borca, Segeda i Meškova, Vranješ je na početku karijere kratko nastupao za Slovenj Gradec, bio je na pozajmici u Prijedoru, a prvi pravi inostrani angažman imao je u Ademar Leonu, da bi četiri godine nosio dres Tatabanje. (Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기티비
Back to top button