EVROPSKE LIGEFUDBAL

LEKCIJA IZ LOJALNOSTI Lovren uprkos pritiscima neće da ide iz Zenita

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren nema namjeru da napusti Zenit iako priznaje da postoje pritisci na njega da to učini zbog sukoba koji vode rusija i Ukrajina.

Hrvatska i Rusija diplomatski u ovom momentu ne idu “ruku pod ruku”, ali ovaj defanzivac je ostao lojalan Zenitu.

– Tada sam razgovarao sa Aleksanderom Medvedevim, generalnim direktorom Zenita i odmah sam mu rekao da želim da ostanem u klubu. Potpisao sam na tri godine, imam još jednu po ugovoru – nije ostavljao dilemu Lovren u kritičnom momentu po sebe, porodicu.

Nije mu bilo lako, trebalo je odgurnuti od sebe sve uticaje da donese drugačiju odluku.

– Jasno je da situacja nije nimalo laka, ni za mene. Izvršili su pritisak na mene, neki ljudi su željeli da odem iz Zenita. Ne volim ništa što se dešava danas, ali niti sam ja tome doprinio, niti Zenit. Nemam ništa protiv Rusije, ovdje sam uvijek imao dobar prijem i stekao dobre prijatelje – pojasnio je Lovren zbog čega je ostao lojalan klubu.

Bio je spreman da plati cijenu nastavka karijere u Zenitu, nije mario za posljedice, a jedna od njih je igranje samo u domaćim okvirima.

– Tužno je to, zaista ne mogu da razumijem eliminaciju Rusije i ruskih klubova iz svih takmičenja. Sport i politika bi trebalo da budu odvojeni jedno od drugog. Tako su kaznili mnoge sportiste, ne samo fudbalere. Čak i paraolimpijce koji su svoj život posvetili Olimpijskim igrama nisu dali da se takmiče. Vidmo da je po sredi politika dvostrukih standarda, ali mi tu ništa ne možemo da uradimo – poručio je Lovren.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button